Κλασικές αμερικανικές τηγανίτες

Η συνταγή προσαρμόστηκε από τη Martha Stewart

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας. ζάχαρη
4 κουτ μπεικιν παουντερ (1 φακελάκι)
1 κουτ.γλ αλάτι

2 κουπες γάλα
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι
2 αυγα

Για σερβίρισμα:
Σιρόπι σφενδάμου, υγρή σοκολάτα, μαρμελάδα φρούτων, κρέμα, μέλι

Πώς να φτιάξετε τις τηγανίτες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σβήστε. Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησιματος για να βάλετε τις τελικές τηγανίτες.

Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη.
Αναμιγνύεται.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι / βούτυρο, χτυπάμε, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε ξανά. Προσθέστε σταδιακά το ξηρό μείγμα στο μείγμα γάλακτος, χτυπώντας με ένα μίξερ.
Ζεσταίνετε ένα τηγανι Teflon και λαδώνεται με λάδι ή βούτυρο , χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα.
Ρίχνουμε σε αρκετές θέσεις 1/2 κουτάλα (2-3 κουταλιές της σούπας) του μείγματος και το ισωνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πάρουμε κύκλους.
Οι τηγανίτες ψήνονται για περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Αφαιρέστε και αφήστε το ζεστό στο φούρνο.
Τις σερβίρισα με βούτυρο, υγρή σοκολάτα, μαρμελάδα και φυσικά το κλασικό σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Νέγρο με κρέμα και καραμέλα…”η κόλαση της κόλασης”
Επόμενο άρθροΣάντουιτς παγωτού….εύκολα κ γρήγορα κ νόστιμα