Το Μαγικό Κέικ με τα 3 στρώματα

Συστατικά:

4 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό ψυγείου
125 γρ βούτυρο
115 γραμμάρια αλεύρι 00
500 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με τα αυγά, τα οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις έχουμε ένα φουσκωτό και αφρώδες μείγμα, προσθέτουμε πρώτα το κρύο νερό από το ψυγείο και μετά το λιωμένο και ζεσταμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το γάλα που πρέπει να είναι χλιαρό.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, όταν αρχίσουν να φουσκώνουν προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, χτυπώντας πάντα μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.
Τώρα προσθέστε τα ασπράδια στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Στο τέλος θα πάρετε ένα αφρισμένο αλλά πολύ υγρό μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (εγώ χρησιμοποίησα ταψί 20 × 20), προσέχοντας να μην διαλύσετε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε φούρνο και ψήνουμε για μια ώρα, τσεκάρουμε τώρα το κέικ, αν έχει ήδη χρυσίσει η επιφάνεια, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο χωρίς να το ακουμπήσουμε και μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ( κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας).

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τέλος παίρνουμε το κέικ, το κόβουμε σε τετράγωνα, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Συμβουλή:
Στη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε το ξύσμα λεμονιού, η γεύση θα είναι πιο έντονη.
Όσο περισσότερο ξεκουραστεί το κέικ στο ψυγείο, τόσο πιο νόστιμο θα είναι.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πράσα στον φούρνο
Επόμενο άρθροΑλμυρή Τάρτα με τυρί και κολοκύθι