Το πιο αφράτο κέικ μανταρινιού

Yλικά

200 γρ.μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
1 Βανίλια
6 αυγά
350 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ(16 g)
200 ml γάλα
2 μικρά ή 1 μεγάλο κουτί κομπόστας μανταρινιών

Εκτέλεση

Βάζουμε σ ένα μπολ το βούτυρο τη ζάχαρη την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και ν αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε σταδιακά τ αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μπέικιν στο αλεύρι το ανακατεύουμε και στη συνέχεια το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα μας.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Συμπληρώνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας 26 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα μας. Απλώνουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω την κομπόστα μανταρινιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!!
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κομπόστα ροδάκινο γίνεται εξίσου νόστιμο!!!!!

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροKέικ με κρέμα πορτοκάλι χωρίς ψήσιμο! Απαλό, λεπτό και νόστιμο
Επόμενο άρθροTυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο