Κέικ με τυρί και κρέμα λεμόνι.

Υλικά:

6 Digestive (μπισκότα Graham)
μπισκότο (κράκερ Graham) (150g),
1/4 (60g) φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο,
400g συμπυκνωμένο γάλα,
1 κουταλιά νερό,
4g σκόνη ζελατίνης,
400g πλήρες τυρί κρέμα,
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού,
80 γραμμάρια (1/3 φρέσκου χυμού λεμονιού),
145 γραμμάρια κρέμα λεμόνι

Εκτέλεση

Θρυμματίστε τα μπισκότα σε μπλεντερ, λιώστε τα 60 γρ ανάλατο βούτυρο, προσθέστε τα σε ψίχουλα μπισκότων και ανακατέψτε τα καλά .Πάρτε μία φόρμα τσερκι 20 εκ και μεταφέρετε το μείγμα εκεί.
Πιέστε και συμπιέστε το μείγμα όσο καλύτερα μπορείτε με ένα κουτάλι.
Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Παίρνουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και 80 γραμμάρια χυμο λεμονιού και ζαχαρούχο γάλα.

Παίρνουμε 1 κουταλιά νερό διαλύουμε ζελατίνη εκεί και μετά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μόνο για 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια
προσθέστε το στο τυρί κρέμα Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί και βγάλτε την φόρμα από την κατάψυξη, στη συνέχεια εφαρμόστε το τυρί κρέμα πάνω στα ψίχουλα μπισκότων και μπαίνει στο ψυγείο για επτά ώρες.
Στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε τα 145 γραμμάρια κρέμα λεμόνι στην κορυφή του κέικ τυριού.

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με τραγανό φύλλο μπουγάτσας
Επόμενο άρθροΚασερόπιτες Ατομικές Με Ζύμη Κουρού