Κρεμμυδόπιτες

Υλικά

250 g / 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας οποιοδήποτε φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
4 κρεμμύδια / φρέσκα κρεμμυδάκια (περίπου 1 γεμάτη κούπα σε φέτες), κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και περίπου ¾ φλιτζάνι (180 ml) πολύ ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Μόλις ομογενοποιηθεί, αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας. Εάν η ζύμη δεν συγκρατείται μετά από λίγο ζύμωμα (αρχικά υποτίθεται ότι είναι λίγο στεγνή στην αφή, αλλά κρατιέται μαζί), μπορεί να χρειαστεί 1-2 κουταλιές της σούπας περισσότερο
ζεστό νερό. Το ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και λεία και μετά αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά κάτω από μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας για να μην στεγνώσει η ζύμη.
Χωρίζουμε την ξεκούραστη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοιξτε το πρώτο μέρος της ζύμης σε ένα μακρύ παραλληλόγραμμο.
Ανοίξτε το όσο πιο λεπτό μπορείτε.
Αλείψτε τη ζύμη με λίγο φυτικό λάδι και πασπαλίστε με περίπου ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες / φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα μακρύ φίδι και στη συνέχεια τυλίξτε την απαλά σε σαλιγκαρι. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί ενώ φτιάχνουμε τα υπόλοιπα 3 μέρη της ζύμης με τον ίδιο τρόπο.
Αφού έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί το πρώτο σαλιγκάρι, απλώστε το σε μια κυκλική τηγανίτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος της τηγανίτας με λίγο αλεύρι (πριν αρχίσετε να την ανοιγετε με ένα πλαστη) για να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια στον πλάστη. Μην ανοίγετε τη τηγανίτα πολύ λεπτή γιατί θα γίνει στεγνή και εύθραυστη μετά το μαγείρεμα, κάντε την πάχος λίγο κάτω από 1 cm. Είναι εντάξει αν μερικά κρεμμύδια αρχίσουν να ξεπροβάλλουν μέσα από τη ζύμη ή αν υπάρχουν μικρά σκισίματα στη ζύμη.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μέτριο, αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τοποθετήστε απαλά τη τηγανίτα στο τηγάνι. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε το από την άλλη πλευρά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Μετά από άλλα 2 λεπτά, αναποδογυρίστε ξανά. Συνεχίστε να αναποδογυρίζετε κάθε 2 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι τα κρεμμύδια που τρυπούν δεν καίγονται και ότι η τηγανίτα ροδίζει ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές και μαγειρεύεται από μέσα – χρειάζονται
περίπου 8-10 λεπτά για να ψηθεί κάθε τηγανίτα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ.
Κόψτε κάθε τηγανίτα σε 6 τρίγωνα χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Σερβίρουμε ζεστό με τη σάλτσα στο πλάι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://www.lazycatkitchen.com/

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με χόρτα σβησμένο σε κρασί
Επόμενο άρθροΜπανάνα κέικ…πιο εύκολο δεν υπάρχει