Για τις πατάτες με παρμεζάνα θα χρειαστείτε

  • 4 ‏Μεσαίες πατάτες
  • 4 κ.σ. ‏Ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. ‏Σκόρδο σε σκόνη , κρεμμύδι σε σκόνη , πιπέρι , αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ‏Μαϊντανός
  • 4 κ.σ. ‏Φρέσκια παρμεζάνα

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C και βάλτε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
2 Κόβετε πατάτες σε λεπτές φέτες 0,6 εκ. και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
3 Ψήνετε τη μια μεριά για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει καφέ και γυρίζετε τις πατάτες μετά από 15 λεπτά.
4 Μόλις πάρουν ένα καφέ χρώμα πασπαλίζετε με άλλες 2 κ.σ. παρμεζάνας και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.

τραγανές πατάτες με παρμεζάνα

Πηγή: foodmaniacs

Με φωτογραφία και έμπνευση από:  spendwithpennies

Προηγούμενο άρθρο9 κόλπα καθαρισμού για να καθαρίσεις τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού σου
Επόμενο άρθροTυρόψωμο