Τσιπούρα σε σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά

1 τσιπούρα,
1 πορτοκάλι,
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη,
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι,
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη,
1 μέτριο ποτήρι λευκό κρασί,
ψιλοκομμένος μαϊντανός,
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κεφάλι και καθαρίζουμε την τσιπούρα, αφαιρούμε τα κόκαλα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σφραγίζουμε και από τις δύο πλευρές της τσιπούρας και την κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι σε λωρίδες και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, όταν ροδίσει, προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ

Προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Θα προσθέσουμε το χυμό πορτοκαλιού και αν θέλουμε το ξύσμα και
ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, θα βάλουμε την τσιπούρα μέσα μπρούμυτα και θα ψήσουμε για πέντε λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, θα ανεβάσουμε τη φωτιά στο μέγιστο μόνο με το ζωμό και θα τον αφήσουμε να σωθεί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κοτόπουλου, ψητές πατάτες, λουκάνικο και κίτρινο τυρί.
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια και καραμελωμένες πατάτες 🥔