ΥΛΙΚΑ

Για το σάντουιτς

  • 200 γρ. πραλίνα 
  • 55 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 55 γρ. σοκολάτα λευκή
  • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 25 γρ. ρούμι
  • 8 φέτες τσουρέκι
  • 200 γρ. μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια 5-6 εκ και στη μέση κατά μήκος.
  • 30 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • σάλτσα καραμέλας butterscotch

Εκτέλεση

Για το σάντουιτς

Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε την πραλίνα, τις 2 σοκολάτες, τα φουντούκια και το ρούμι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού πάνω στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε πάνω τους ισόποσα το μείγμα της πραλίνας. 

Στρώνουμε τα κομμάτια της μπανάνας στις μισές φέτες και σκεπάζουμε με τις άλλες μισές φέτες. 

Αλείφουμε με βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, που έχουμε προθερμάνει σε μέτρια θερμοκρασία. 

Τοποθετούμε τα σάντουιτς στο τηγάνι και ψήνουμε από τη μία πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό το τσουρέκι. Ξαναβάζουμε βούτυρο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από την άλλη πλευρά. 

Σερβίρουμε με την άχνη και τη σάλτσα καραμέλας. Προαιρετικά συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΦετόπιτα…Τυρόπιτα χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΑντζουγιες με λαχανικα από τα παραλια της Μαυρης Θάλασσας