ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλα κρούστας
1 λτρ φρέσκο γάλα
1 φλ σιμιγδάλι χονδρό
500 γρ φέτα τρίμμα
4 αυγά
2 κ σ μαγειρικό λιπος
αλάτι (ανάλογα το πόσο αλμυρή είναι φέτα)
Πιπέρι
μοσχοκάρυδο
έξτρα μαγειρικό λίπος, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

    • Βάζετε στη κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
    • Αποσύρετε, ρίχνετε τη φυτίνη και ανακατεύετε καλά.
    • Αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην πιάσει κρούστα και ρίχνετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και την χοντροσπασμένη φέτα
    • Διορθώνετε το αλάτι ρίχνετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
    • Αν έχετε φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτα βάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί μισά κάτω μισά επάνω Αν έχετε φύλλο κρούστας βάζετε 5 φύλλα κάτω βουτυρωμένα ενδιάμεσα και να εξέχουν ελαφρά από το ταψί ρίχνετε το 1/3 της κρέμας και ένα φύλλο από πάνω
    • Μετά άλλο 1/3 της κρέμας και φύλλο

  • Τελειώνετε με το 1/3 κρέμας και άλλα 5 φύλλα βουτυρωμένα
  • Χαράσετε ελαφρά το πρώτο φύλλο, ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα και στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα περίπου.
  • Αφήνετε να σταθεί για λίγο και σερβίρετε

e-stage

Προηγούμενο άρθροΑυθεντική Μαϊντανοσαλάτα Τήνου από την ΤΗΝΟ
Επόμενο άρθροΜαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα-Κέικ πίτσα