Δείτε Επίσης: Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα…μας άρεσε από παιδιά | Ταμπουλέ…η Σαλάτα του Καλοκαιριού

Πώς να φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καλαμπόκι.

Συστατικά:

230g μαυρομάτικα μπιζέλια
230g Καλαμπόκι (κονσερβοποιημένα)
1/4 μάτσο φρέσκο μαϊντανό (14g)
85g κόλιανδρο
2 ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι
1 φρέσκο Lime
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι, σκόνη μαύρου πιπεριού

Προετοιμασία:
1- Μουλιάστε τα ωμά μαυρομάτικα μπιζέλια σε νερό όλη τη νύχτα. (Παραλείψτε το βήμα εάν χρησιμοποιείτε
κονσέρβες)
2- Κόψτε τον φρέσκο μαϊντανό και το κόλιαντρο.
3- Κόψτε σε κυβάκια το κρεμμύδι και την ντομάτα.

Εκτέλεση:

1- Στραγγίστε τα μαυρομάτικα μπιζέλια και μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα.
2- Προσθέστε αρκετό βραστό νερό για να καλύψετε τα μπιζέλια.
3- Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι (αφήστε λίγο ανοιχτή για να εξατμιστεί ο ατμός),
σιγοβράστε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια. (παραλείψτε εάν
χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα).
4- Μεταφέρετε τα μπιζέλια σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας μία κουτάλα σουρωτήρι.
5- Προσθέστε αλάτι και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.
6- Ανακατέψτε τα καλαμπόκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κόλιαντρο.
7- Προσθέστε ντομάτες και κρεμμύδια σε κύβους.
8- Στύψτε φρέσκο ​lime.
9- Πασπαλίζουμε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
10- Ρίχνουμε βαλσάμικο ξύδι.
11- Ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.

Δείτε Επίσης: Σαλάτα με Καρπούζι και Φέτα…μας άρεσε από παιδιά | Ταμπουλέ…η Σαλάτα του Καλοκαιριού

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο γεμιστό κέικ καρότου….δε θα φτιάξετε άλλο
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας