Μεσογειακά ψωμάκια

Συστατικά

για τη ζύμη
7 g φρέσκια μαγιά μπύρας
25 g Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
90 γρ Νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
για το μείγμα του κρεμμυδιού
2 μέτρια κρεμμύδια
90 γρ ντοματίνια
50 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες θρυμματισμένες ανάμεσα στα χέρια
1 κουταλιά της σούπας Κάπαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές
30 γρ Λάδι
Αλάτι

Παρασκευή

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε γρήγορα.
Προσθέστε επίσης το αλάτι και το λάδι και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία και μεταξένια ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

Στο μεταξύ, παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε το λάδι, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, τις καθαρισμένες ντομάτες χοντροκομμένες με το χέρι, την κάπαρη, το αλάτι, τη ρίγανη, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες όχι πολύ και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι που δεν είναι όλα στεγνά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βάζουμε τη ζυμωμένη ζύμη σε μια επιφάνεια, την απλώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, ρίχνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού στο κέντρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μην ανησυχείτε αν είναι όλα κολλώδη γιατί είναι φυσιολογικό.
Χωρίζουμε την ένωση που έχουμε σε 6 κομμάτια (ή περισσότερα αν τα προτιμάτε μικρότερα), βοηθήστε τον εαυτό σας να δώσει το στρογγυλεμένο σχήμα περνώντας τα στο αλεύρι.


Σε αυτό το σημείο τα απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν
μέχρι να διπλασιαστούν/τριπλασιάσουν τον όγκο τους.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 250° τα πρώτα 12 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, μετά περνάμε την λαμαρίνα στο κεντρικό ράφι και τελειώνουμε το ψησιμο.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκια με μανιτάρια και τυρί στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜπισκότα με μαρεγκα-ξηρούς καρπούς και σοκολάτα🥰