Πούρα Σοκολάτας

Τα πούρα Σοκολάτας είναι απολύτως νόστιμο και ενθουσιάζουν όποιο τα δοκιμάσει.
Υλικά:

1. για τη ζύμη
– 200 γραμμάρια αλεύρι
– 6 αυγά
– 200 γραμμάρια ζάχαρης
– 1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
– 150 ml λαδιού
– 100 ml νερού
– 40 γραμμάρια κακάου
– 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2. για τα πουράκια
Η Ζύμη που προετοιμάστηκε παραπάνω
– 125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
– 150 g ζαχαρουχο γάλακτος (ή μέλι)
– 50 γραμμάρια κακάου
– 50 ml μπράντυ
-100 ml σιρόπι ζάχαρης

3. για σιρόπι ζάχαρης
– 75 ml νερού
-150 g ζάχαρης

4. γλάσο σοκολάτας
– 80 ml κρέμα γάλακτος
– 80 γραμμάρια σοκολάτας

Εκτέλεση

Στο μπολ ενος μιξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη , ζαχαρη βανίλιας και χτυπάμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλευρι, μπεικιν και ανακατεύουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζαχαρη, κακάο, νερό, λάδι και ανακατευουμε μια μία κουτάλα να διαλυθούν τα στερεά υλικά.

Αρχίζουμε και προσθέτουμε το μείγμα κακάο μέσα στο μείγμα αυγού που ακόμη χτυπάμε στο μιξερ και αυξάνουμε και την ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ξαναχτυπάμε καλά.

 

Σε μια φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και τσεκαρουμε με την οδοντοφλυφίδα πότε είναι ετοιμο.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυωσει.

Για το γλασσο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει την
αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, πιο λείο και γυαλιστερό, χρησιμοποιούμε στο τέλος μπλέντερ χειρός. Όμως δεν πρέπει να το ανασηκώνουμε πολύ, για να μην εγκλωβιστεί αέρας και αφήνουμε να κρυωσει.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι με το γνωστό τρόπο

Ξεκινάμε και  τρίβουμε το κέικ μεσα σε ένα μπλεντερ και το χτυπάμε να γίνει σαν σκόνη.

Προσθέτουμε μέσα στο τριμμένο κέικ το κακαό το βούτυρο, λάδι , 1 ποτήρι σιρόπι ζάχαρης ζαχαρούχο, μπραντυ και ανακατεύουμε καλα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Σκεπάζουμε με μεμβρανη που εφαπτεται της ζυμης και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο παιρνουμε μια κουταλιά και την πλαθουμε σε πουρακι.

Βουτάμε προσεκτικα τα πουράκια μέσα στο γλασσο να καλυφθεί το πάνω μερος

και τα αφήνουμε σε ένα δισκο στρωμένο με λαδόκολα να στεγνωσει η σοκολάτα
Διακοσμουμε με ότι θέλουμε

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο κέικ με μόνο 3 συστατικά – έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά χωρίς Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΤο κοτόπουλο Ογκρατεν με σάλτσα μανιταριών