Αλευρόπιτες

Εδώ είναι τα συστατικά⤵️

Χρησιμοποιώ: 250 ml ποτήρι νερό
Για την Ζύμη
1 Αυγό ασπράδι
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
Μισό ποτήρι ζεστό νερό
1/4 ποτήρι λαδιού
3 κγ ζάχαρης
1 κουτάλι αλάτι
1 φακ μαγιά
4 / 4,5 φλιτζάνια αλεύρι (προσθέστε προσεκτικά)

Γέμιση:
1,5 φλιτζάνια αλεύρι
125 γρ Βούτυρο
αλάτι

Για επάλειψη φύλλων:
125 γρ Βούτυρο (μπορεί να αυξηθεί κατόπιν αιτήματος)

Για επάλειψη στην επιφάνεια:
1 Κρόκος αυγού
2 κουταλιές Γάλα
Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός απο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια συνοχή ζύμης και μετα ζυμώνουμε με το χέρι μεχρι να πάρουμε μία ζύμη λεία και μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια και σκεπάζουμε για 45 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, αλατίζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα μειγμα σαν μουσκεμένη άμμος και έχει ψηθεί.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε 125 γρ βούτυρο

Βγάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε στα 4 και πλάθουμε σε μπάλες.

Παίρνουμε κάθε μια μπάλα και ανοίγουμε σε φύλλα διαστάσεις πίτας 45 εκ διαμετρο
Βουτυρώνουμε το φύλλο ραντίζοντας καλά.


Διπλώνουμε λίγο μία άκρη και βάζουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα αλευριού-βουτυρο τυλίγουμε σε ρολό και μετα το κάνουμε σε σαλιγκάρι και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Κάνουμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα φύλλα.

Με τα χέρια μας πλαταίνουμε λίγο τις πίτες

και αλείφουμε με ένα μείγμα αυγού και γάλατος και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΑπλή και νόστιμη συνταγή πίτας λαχανικών….για αποτοξίνωση
Επόμενο άρθροΚρέας με Πατάτες στο τηγάνι με φρέσκο κρεμμυδάκι