Τηγανίτα Λαχανικών

Συστατικά

Περίπου 2½ έως 3 φλιτζάνια λαχανικά σε φέτες

4 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε μήκος 2,5 εκ
⅓ φλιτζάνι πράσο (προαιρετικό), κομμένο σε λωριδες το λευκό μέρος 2,5 εκ
Kολοκυθακια σε λεπτες λωρίδες (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1 πράσινο πιπέρι τσίλι , προαιρετικό, κομμένο σε φέτες
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
⅓ φλιτζάνι γλυκοπατάτα σε λωρίδες
1 φρέσκο ​​μανιτάρι (λευκό, portobello)
Επίσης

¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι νερό
φυτικό λάδι

Εκτελεση

Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες

Αναμείξτε το πράσινο κρεμμύδι, το πράσο (εάν χρησιμοποιείτε), τα κολοκύθια, το πράσινο
πιπέρι τσίλι (εάν χρησιμοποιείτε), το κρεμμύδι και τη γλυκοπατάτα σε ένα μπολ.
Προσθέστε αλάτι αλεύρι και ¾ φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε το καλά με ένα ξύλινο κουτάλι.

Φτιάξτε τηγανίτα:

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Χρησιμοποιώ το
αντικολλητικό μου 22 εκ για να φτιάξω μια μεγάλη τηγανίτα, αλλά αν το τηγάνι σας
είναι μικρό, μπορείτε να φτιαξετε σε παρτίδες για να φτιάξετε μικρότερα.
Προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι κουνείστε για να πάει
ομοιόμορφα στο τηγάνι. Προσθέστε το μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το ομοιόμορφα.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και τοποθετήστε το κομμένο μανιτάρι από πάνω.
Πιέστε τα απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα.


Μαγειρέψτε για 4 έως 5 λεπτά μέχρι το κάτω μέρος να γίνει τραγανό ανοιχτό χρυσό καφέ.
Πιάστε τη λαβή του τηγανιού και στριφογυρίστε την έτσι ώστε η τηγανιτα να κινείται
και να μαγειρεύεται ομοιόμορφα από κάτω.
Γυρίστε τη τηγανίτα.
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια υψηλή και προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι κατά μήκος των άκρων της τηγανίτας. Σηκώστε τη μία άκρη με τη σπάτουλα σας και
γείρετε το τηγάνι έτσι ώστε το λάδι να ρέει κάτω από την τηγανίτα.
Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά έως ότου και οι δύο πλευρές γίνουν ανοιχτόχρυσο καφέ,
περιστασιακά πιέζοντας προς τα κάτω με τη σπάτουλα.
Αναποδογυρίστε το για μια ακόμη φορά και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρισμα:

Μεταφέρετέ το σε ένα πιατο και σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα τζατζικιου.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Χιονούλα…το πιο νόστιμο γλυκάκι με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΚριτσίνια Γιαουρτιού και Φέτας