Σαλάτα με ψητά λαχανικά

Υλικά

5 Μελιτζάνες
2 Κόκκινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
2 Ντομάτες
1 κρεμμύδι, κομμενο σε κυβους
1 ½ κσ. πάστα κόκκινου πιπεριού
¼ κγ Μαύρο πιπέρι
½ κγ. Αλατι
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κσ. Χυμός Λεμονιού
3 κσ. Ελαιόλαδο


 
Εκτέλεση

Πλύνετε τα λαχανικά καλά και αφήστε να στεγνώσει.
Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε το καθένα σε διάφορα σημεία.
Τοποθετήστε το καθένα σε μια συρμάτινη σχάρα φούρνου, προθερμασμένη σε 200. Ψήστε για 15 λεπτά
και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσετε στην άλλη πλευρά.
Ενώ ψήνετε τα λαχανικά, σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέστε την κόκκινη πάστα πιπεριού και τα Καρυκεύματα στα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήστε κατά μέρος για να κρυώσουν.


Σε αυτό το σημείο οι πιπεριές και οι ντομάτες είναι μάλλον μαλακές και μπορούν να αφαιρεθούν από το φουρνο. Ψήστε τις μελιτζάνες άλλα 15 λεπτά.
Βαλτε τις ντομάτες σε ένα ξύλο κοπής για να κρυώσουν αρκετά και στη συνέχεια και ψιλοκοψτε.

Αφού αφαιρέσετε τις πιπεριες από το φούρνο, τοποθετήστε σε ένα μπολ και καλύψτε
με πλαστικό περιτύλιγμα. Αυτό θα τις κάνει να είναι εύκολο να αφαιρεθει η φλουδα.
Αφήστε να μείνουν εκει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την φλουδα και τους σπόρους και ψιλοκόψτε.
Τοποθετήστε το σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στην άκρη για να κρυώσουν.

Μόλις οι μελιτζάνες είναι τελείως τρυφερές και σκασμένες και το εξωτερικό αρχίζει να μαυρίζει,
αφαιρέστε το από το φούρνο. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα έτσι ώστε
να είναι εύκολο να αφαιρέσετε την φλουδα. Αφήστε να μεινει για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε τα μελιτζάνες από το μπολ μία κάθε φορά. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να σχίσετε το δέρμα  κατά μήκος (από άκρο σε άκρο). Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ξύσετε απαλά το εσωτερικό.
Όταν όλες οι μελιτζάνες είναι χωρίς φλούδα, ψιλοκόψτε τις μελιτζάνες.
Τοποθετήστε τες σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στην άκρη για να κρυώσουν.


Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε όλα τα παραπάνω συστατικά που έχουν προετοιμαστεί.
Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν ή σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι μία τέλεια σαλάτα

Προηγούμενο άρθροΚέικ Μπανάνας με γλάσο καραμέλας
Επόμενο άρθροΤο Πραγματικό Ελληνικό Γαλακτομπούρεκο