Τούρτα “NAPOLEON” με χειροποίητη σφολιάτα

Συστατικά:

300 g αλεύρι,
300 g μαργαρίνη,
150 g νερό σε θερμοκρασία δωματίου,
0,5 κουταλιές αλάτι.

Κρέμα:
750 ml γάλα,
250 g ζάχαρη,
6 αυγά,
150 g αλεύρι,
100 g βούτυρο,
βανιλίνη.

Εκτέλεση

Ζύμη: αλεύρι, νερό, αλάτι. Ζυμώνουμε καλά. Τυλίξτε την ζύμη σε μία μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5,10 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι στο τραπέζι και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα φύλλο.

Χωρίστε 300 γραμμάρια μαργαρίνης σε 3 μέρη (100 γραμμάρια το καθένα) Πάρτε 100 γραμμάρια μαργαρίνης και βουτυρώστε καλά το ανοιγμένο φύλλο. Διπλώστε το φύλλο σε ένα φάκελο και βουτυρώνετε κάθε επιφάνεια που διπλώνετε.

Καλύψτε με μία μεβράνη και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. , πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και ανοίγουμε ξανά τη ζύμη μας από το ψυγείο., βάζουμε τα επόμενα 100 γραμμάρια μαργαρίνης στη ζύμη. Και πάλι, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τρίτη φορά.

Μετά την τρίτη φορά, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30, 40 λεπτά.
Μόλις την βγάλουμε την ανοιγουμε πάλι και πλεον κόβουμε την ζύμη σε μεγάλα τετραγωνα και ψηνουμε στο φουρνο, Τα φύλλα ψήνονται πολύ γρήγορα, οπότε μην αφήνετε το φούρνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε ένα μπολ σπαμε τα αυγά και ρίχνουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα συρμα χειρός πολυ καλα.
Ρίχνουμε μεσα και 100 ml γάλακτος απο τα 750 ml χτυπάμε πάλι. Προσθέτουμε και 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατευουμε να ενσωματωθεί. Μετα ρίχνουμε σιγα σιγα και όλο το υπόλοιπο αλεύρι και ξανα χτυπαμε

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγων και ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πήξη η κρέμα.

Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Σκεπάζουμε την κρεμα με μια μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στη κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λιγη κρεμα στην βάση και απο πάνω το πρώτο κομμάτι σφολιάτας και το αλείφουμε με κρέμα


Σε κάθε κομμάτι κόβουμε με ψαλίδι να το τετραγωνίσουμε και κρατάμε τα περισσέματα για το τέλος

Επαναλαμβάνουμε το ιδιο και για όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και απο πάνω τελειώνουμε με κρέμα και αλειφουμε και γυρω γυρω.

Τριβουμε με τα ψημμένα περισσέματα το γλυκό μας


Αφήστε το κέικ για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να το μουλιάσετε καλύτερα και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρες.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με τυρί Κρέμα
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυροπιτα χωρίς φύλλο ή αλλιώς μπατζινα.