Γλυκό-παγωτό με βατομουρα και φιστίκι κελυφωτο

Ένα εκπληκτικό πανέμορφο γλυκό, με βάση την μερέγκα και την κρέμα γάλακτος, με πρόσθετα σμέουρα και φιστίκι …

Υλικά:

Για το βατόμουρο πουρέ:

200 g φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
¼ φλιτζάνι ζάχαρης

Για το γλυκό-παγωτό:
½ φλιτζάνι φιστίκια κελυφωτά καθαρισμένα
1 φλιτζάνι ζάχαρης
3 ασπραδια
1 ½ φλιτζάνια κρέμα γλακτος
1 κσ εκχύλισμα βανίλια

Για διακόσμηση:
¼ φλιτζάνι φιστίκια
150 g φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα

Εκτέλεση

Πουρε βατόμουρο:
Προσθέστε τα σμέουρα και τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Χτυπμηστε μέχρι να γίνει ένα λείο μειγμα. Περάστε το βατόμουρο
πουρέ μέσω ενός λεπτού στραγγιστιρι και απορρίψτε τους σπόρους. Βαλτε στο ψυγειο. (Μπορείτε να προετοιμάσετε το
βατόμουρο πουρέ σε μια μέρα νωρίτερα.)

✅ Για το γλυκό-παγωτό:

Βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Προσθέστε τα αποφλοιωμένα φιστίκια και αφήστε για περίπου δύο λεπτά. Μετά από δύο λεπτά, αποστραγγίστε και ξεπλύνετε τα καρύδια κάτω από το κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς.
Στεγνώστε καρύδια με χαρτοπετσέτες. Το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό, αλλά το φλοιό θα αλλάξει τόσο το χρώμα όσο και η υφή του γλυκού (δεν θα είναι τόσο ομαλή).
Μόλις τα φιστικια είναι λευκά, ξεφλουδισμένα και διατηρημένα σε απλή ψύξη, μεταφέρετε τα στο μπλέντερ με ¼ φλιτζάνι (50 g) ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να είναι ψηλοκομένα. Αφήστε στην άκρη.

Τοποθετήστε μια φορμα με δύο χαρτια ψησίματος, το ένα ανεβαίνει μέχρι τις μικρές πλευρές της φόρμας, το δεύτερο επικαλύπτει παρακάτω, αλλά ανεβαίνει τις μεγάλες πλευρές της φόρμας. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα καθαρό μπολ προσθέστε τα ασπραδια. Κτυπήστε τα μέχρι να γινουν αφρωηδης, στη συνέχεια, προσθέστε ένα ½ φλιτζάνι από την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια κουταλιά της σούπας, χτυπώντας περίπου 30-45 δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε προσθήκη και επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιησετε ολόκληρη τη ζάχαρη. Συνεχίστε να χτυπατε, ενώ η μαρεγκα γίνεται λαμπερή και σχηματίζει κορυφές οταν τραβαμε το μιξερ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γαλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, αναμίξτε τη χτυπημενη κρέμα με την μαρεγκα, στη συνέχεια προσθέστε τα αλεσμένα φιστίκια.

✅ Για συναρμολόγηση:

Στην προετοιμασμένη φόρμα, μοιράστε 1/3 του μείγματος στο κάτω μέρος της. Πασπαλίστε με το 1/3 του πουρε βατόμουλο,
στη συνέχεια να πασπαλίζετε το 1/3 του ψιλοκομμένου φυστίκι και το 1/3 των βατόμουρων.
Επαναλάβετε τα βήματα για άλλη μια φορά, στη συνέχεια τελειώστε με το απλωμα του εναπομένοντος μίγματος ως το τελευταίο στρώμα.
(Κρατήστε τα υπόλοιπα πολτοποιημένα βατόμουρα, ψιλοκομμένα φιστίκια και βατομουρα ολοκληρα για διακόσμηση και σερβίρισμα).
Βαλτε στην καταψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύκτα.
Αυτό το επιδόρπιο μπορεί να διατηρηθεί στην καταψύκτη έως 2 εβδομάδες.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΡολό Πανσέτες στο φούρνο με πατάτες…Σκανδαλωδώς νόστιμο!!!