Κέικ Σοκολάτα Βερίκοκο

Xρησιμοποίησα

10 αυγά,
200 γρ ζάχαρη,
150 ml λάδι,
125 γρ γιαούρτι βερίκοκο (ή ότι βρείτε),
300 γρ αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,
1 κιλό βερίκοκο,
2 κουταλιές κακάο.

Εκτέλεση

Χτύπησα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο, πρόσθεσα λάδι, γιαούρτι και μετά αλεύρι με μπέικιν πάουντερ.
Χώρισα το μείγμα στα δύο, από τη μία πλευρά έβαλα 2ακόμα κουταλιές της σούπας αλεύρι, και την άλλη χρονιά έβαλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο.

Στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος  και στα τοιχώματα, έβαλα στο κάτω μέρος το κακάο και μετά τοποθέτησα τα βερίκοκα κομμένα στη μέση σε όλη την επιφάνεια και μετά σκέπασα με το κίτρινο μέρος του μειγματος. Ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη αναμεμειγμένη μεμισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη από πάνω.
Ψήνω στους 175 °, 40 λεπτά. Φόρμα 38/25

Καλή Υγεία σε όλους

Προηγούμενο άρθροΠαρφέ παγωτού με φρούτα του δάσους
Επόμενο άρθροYπέροχες πατάτες φούρνου…που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι