Mαρμαρένια κουλούρια – ψημένα σε περίπου 20 λεπτά!

Συστατικά

ζύμη
250 γρ βούτυρο
130 γρ ζάχαρη άχνη
1 ζάχαρη βανίλια
1 αυγό
500 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 κσ κακάο σε σκόνη

Παρασκευή

1 Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλιας.
Ανακατεύουμε το αυγό. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,
θα πάρετε μια λεπτή, μέτρια μαλακή ζύμη που μπορείτε να πλάσετε.
2 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.

Στο ένα μέρος προσθέτουμε 2 κσ κακάο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
3 Ανοίγουμε και τις δύο ζύμες σε ορθογώνιο σχήμα.


Τοποθετούμε τη σκούρα ζύμη πάνω από την ανοιχτόχρωμη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό.
4 Κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες.
Τυλίξτε κάθε φέτα στο χέρι σας σαν μπάλα μέχρι να έχει ένα μαρμάρινο σχέδιο.


5 Απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 160°C για 20 λεπτά!

Σερβίρισμα
Αυτά είναι πολύ μαλακά κουλούρια ή μάλλον μπισκότα!

Πηγή: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη φαγητό, Xοιρινό με λαχανικά στο φούρνο!! 🧄🍅🍆🧅🌶
Επόμενο άρθροΤρίγωνα Πανοράματος με κρέμα και σαντιγι