Φιλέτα σκουμπρί με ντοματίνια

Το σκουμπρί είναι ένα ψάρι που έχει χίλια πλεονεκτήματα, είναι καλό, είναι υγιεινό, απλό και γρήγορο στην παρασκευή του, είναι και φθηνό… τι άλλο να ζητήσεις Αυτά τα Φιλέτα σκουμπρί με ντοματίνια είναι ένα πραγματικά ορεκτικό πιάτο.

Υλικά

2 καθαρισμένα και φιλεταρισμένα σκουμπρί
10-12 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι (εγώ δεν εβαλα)
1 κουταλιά αλατισμένη κάπαρη (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1σκελίδα σκόρδο
μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι και αλάτι
λίγα φύλλα βασιλικού
φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Βουτήξτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, περάστε τα κάτω από κρύο νερό, αφαιρέστε τη φλούδα, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους.
Τηγανίζουμε απαλά στο λάδι τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 2 κομμάτια, προσθέτουμε τα φιλέτα σκουμπριού και τα αφήνουμε να αρωματίσουν και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ελιές και τα ντοματίνια.


Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 10-12 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγα λεπτά σωθεί το υγρό μαγειρέματος σε παχύρρευστη σάλτσα.


Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, αρωματίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗAlessandro Riva
Προηγούμενο άρθροΒελούδινη σιμιγδαλένια κρεμούλα για μικρούς και μεγάλους!!!!!
Επόμενο άρθροΠλατσέντα Μυτιλήνης…το γλυκό των Χριστουγέννων