Τούρτα με Κρέμα και Μαρμελάδα

Συστατικά

Για τις Στρώσεις
αυγά – 1
ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
γάλα – 4/5 φλιτζάνι (200 ml)
μέλι – 2 κουταλιές του γλυκού
μαγειρική σόδα – 2 κουταλιές του γλυκού
βούτυρο – 3 1/3 κουταλάκι σούπας (50 g)
αλεύρι – 1 2/3 φλιτζάνια (400 g)
Μείγμα Κρέμας
κρέμα γάλακτος – 1 2/3 φλιτζάνια (400 g)
ζάχαρη – 2/3 φλιτζάνι
καρύδια – ψιλοτριμμένα
μαρμελάδα βατόμουρου ή φράουλα

Παρασκευή

Για να προετοιμάσετε τις στρώσεις του κέικ, ρίξτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να έρθει σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά – αφήστε την να πήξει και να αποκτήσει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη σταδιακά και τα χωρίζουμε σε 5 ίσες μπάλες. Ανοίξτε την κάθε μία μπάλα σε ένα λεπτό στρογγυλό στρώμα(φύλλο). Τοποθετήστε την 1 στρώση σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήστε το καθένα στους 180 ° C για 5-6 λεπτά.
Ενώ είναι ακόμη ζεστό, διαμορφώστε κάθε στρώμα σε στρογγυλή μορφή, έτσι ώστε όλα τα στρώματα να είναι τα ίδια και η τούρτα να είναι όμορφη. Κάνετε αυτό ενώ τα στρώματα είναι ακόμα ζεστά επειδή, αφού κρυώσουν, σκληρύνουν και η κοπή γίνεται δύσκολη.
Για το μίγμα κρέμας, ανακατέψτε καλά την ξινή κρέμα(γιαούρτι) και τη ζάχαρη με ένα πιρούνι.
Ξεκινήστε να στοιβάζετε τα στρώματα του κέικ, απλώνοντας το μίγμα κρέμας μεταξύ τους + μαρμελάδα βατόμουρου.
Τέλος, καλύψτε ολόκληρο το κέικ με κρέμα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τα καρυδια.
Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για να μαλακώσει.

Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ: tastycraze.com

[post_list]Δείτε Επίσης[/post_list]

[donate]Κάντε μία Προσφορά στο Site[/donate]

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Κέικ με Μήλα και Μπισκότα
Επόμενο άρθροΟι Λουκουμάδες της Μαρίκας