Χαλβάς αλευριού

Συστατικά:

για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

για ψητό αλεύρι:
150 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
1 ποτήρι τσαγιού λάδι
2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε φτιάχνετε το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη το νερό ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη
φωτιά μόλις αυτή αρχίζει να βράζει και αφήστε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βουτυρο
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι 2 κούπες και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου απορροφηθεί και να πάρουμε ένα μείγμα σαν κρέμα το οποίο όσο μαγειρεύουμε η πυκνότητα του θα πρεπει γινει ρευστή και το χρώμα του αρχίζει να γίνεται συνέχεια πιο σκούρο και τελικα θα γίνει οπως ειναι το γάλα με καφέ.

Oταν έχουμε πάρει την επιθυμητή πυκνότητα που κατά κύριο λόγο είναι το μείγμα υγρό και το σωστό χρώμα όπως βλέπετε στη φωτογραφία τότε σβήνουμε τη φωτιά
και ξεκινάμε να ρίχνουμε το σιρόπι μας το οποίο έχει κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε οση ώρα ρίχνουμε το σιρόπι

Σε αυτή τη φάση ξεκινάμε και ανακατεύουμε το χαλβά μας με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να μην δημιουργούνται σβολοι


Ξανά ανάβουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε φωτιά μας που είναι περίπου χαμηλή μεσαία ανακατεύουμε έως ότου ο χαλβάς μας απορροφήσει πλήρως το σιρόπι
Οταν γίνει αυτό πλέον θα αρχίσει να δένει βέβαια ανακατεύουμε συνέχεια έτσι ώστε να δέσει πιο πολύ και να γίνει χαλβάς και όταν φτάσεις στη συνοχή που θελουμε
όπως βλέπετε στην φωτο

Σβήνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε με ένα κουτάλι και παίρνουμε δόσεις και τις στεινουμε στο πιάτο μας. Διακοσμούμε με ότι μας αρέσει

Καλή Επιτυχία 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα:
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού