Μπισκότα με βούτυρο και μαρμελάδα

Υλικά

– 120 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 50 g ζάχαρη άχνη
– Ενα αυγό
– Μια πρέζα αλάτι
– Μερικές σταγόνες ουσίας βανίλιας
– Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 220 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μόλις γίνει αφράτο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη το αυγό και χτυπάμε για τρία τέσσερα λεπτά,

στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια κι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα κοσκινίζουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα

ώστε να ενσωματώνονται πρωτα το αλεύρι και δημιουργούμε μία ωραία μπισκοτένια ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής την πιέζουμε

και αρχίζουμε σε ένα δίσκο που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος να φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια μας.

Πιέζουμε στην μέση με το μικρο δαχτυλάκι και κανουμε μια λακουβίτσα στην μέση, και γεμίζουμε με μαρμελάδα. 

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜία Γρήγορη Πίτσα με ιταλική ζύμη
Επόμενο άρθροΠως να φτιάξετε το Κιουνεφέ