Χαλβάς με Αμύγδαλα για Ατελείωτη Απόλαυση

Υφή: Ο χαλβάς έχει βελούδινη και κρεμώδη υφή, που λιώνει στο στόμα. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα προσθέτουν μια ωραία τραγανή υφή.

Γεύση: Η γεύση του χαλβά είναι γλυκιά και δροσιστική, με έντονο άρωμα λεμονιού. Τα αμύγδαλα δίνουν μια ωραία καρυδάτη γεύση.

Εμφάνιση: Ο χαλβάς έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα και είναι διακοσμημένος με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Συνδυασμοί: Ο χαλβάς λεμονιού ταιριάζει πολύ με τσάι ή καφέ. Μπορείτε επίσης να τον σερβίρετε με γιαούρτι ή φρέσκα φρούτα.

Συνολική εντύπωση: Ο χαλβάς λεμονιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα είναι ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Είναι δροσερός, αρωματικός και έχει υπέροχη υφή. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 συσκευασία κορν φλάουρ (250 γραμμάρια)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο (Βιτάμ)
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα

Εκτέλεση:

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα: Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ: Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά-σιγά στο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει.
  4. Αρωματίζουμε τον χαλβά: Προσθέτουμε στο σιρόπι τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το φυτικό βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Σιγοβράζουμε τον χαλβά: Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τον χαλβά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα: Αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε τον χαλβά σε ταψί: Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και αδειάζουμε τον χαλβά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει καλά.
  8. Κόβουμε και σερβίρουμε: Κόβουμε τον χαλβά σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι 1 στικ κανέλας για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φιστίκια ή καρύδια.
  • Ο χαλβάς λεμονιού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ιουλια ΑϊβαλιωτουΜαγειρικές Απολαύσεις

Προηγούμενο άρθροΣπιτική κολοκυθόπιτα με καρύδι και άρωμα κανέλας
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος Ονειρικός Χαλβάς με Πορτοκάλι και Σοκολάτα