Κέικ με Ινδοκάρυδο

Ένα υπέροχο κέικ με Ινδοκάρυδο. Άλλο πράμα!!! 

Υλικά

1 κούπα λάδι ελαφρύ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα λεμονιού 🍋και πορτοκαλιού 🍊
1κουπα γκαζόζα, εγώ δεν είχα και έβαλα 1 κούπα πορτοκαλάδα
1 κούπα ινδοκάρυδο
3 κούπες και ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπεκιν παουντερ

Εκτέλεση

Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά, και στο τέλος το αλεύρι.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας !

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Athanasia Tsigara

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστό Κέικ γεμιστό με καρύδια

Υλικά

400 γρ. αλεύρι σίτου
200 γρ. βούτυρο
100 ml ηλιέλαιο
400 ml γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
300 γρ. καρύδια τριμμένα

Σιρόπι

2 ποτήρια /1/2 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 κούπα μέλι
1/2 πορτοκάλι (χυμό)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γάλα,το μπέικιν ανακατεύοντας συνεχώς.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βάζουμε τη ζύμη σ ένα μπολ και την απλώνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει χτυπάμε τ αυγά και τα ρίχνουμε στη ζύμη.Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Το ένα μέρος το απλώνουμε με το χέρι μας σ ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ.Το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε τα καρύδια.Τοποθετούμε απο πάνω το άλλο μέρος της ζύμης πλάθοντας μικρά μικρά κομματάκια ώστε να πιάσουμε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε όλα τα κενά και με μια σπάτουλα κάνουμε ομοιόμορφη την επιφάνεια.Κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά (αναλόγως τον φούρνο) μέχρι να ροδίσει. 

 Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μη μείνει ίχνος αδιάλυτης ζάχαρης.  Αφού έχει πάρει μια βράση, προσθέτουμε το μέλι. Όταν διαλυθεί προσθέτουμε και το χυμό από το πορτοκάλι και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό. Θα χρειαστεί περίπου 10′ και η αρχική ποσότητα του υγρού θα μειωθεί περίπου στο μισό.

Κατεβάζουμε το σιρόπι της ζάχαρης από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό.
Βγάζουμε το γλυκό απ τον φούρνο και το σιροπιάζουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα.
Αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει σιγά σιγά.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με Σαμπούκο !!!
Επόμενο άρθροΤραχανόπιτα