Χαλβάς με ταχίνι σουσαμιού χωρίς ζάχαρη

Ομολογώ πως τον Χαλβάς με ταχίνι χωρίς ζάχαρη τον αγαπώ ιδιαίτερα, όλοι μας στην οικογένεια τον αγαπάμε! Το ταχίνι είναι ένα υλικό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μου.

Υλικά:

50 ml νερό
80 γραμμάρια ερυθριτόλης
200 γραμμάρια ταχίνι σουσάμι ολικής αλέσεως
30 γραμμάρια ωμά, ασπρισμένα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό στο μάτι της κουζίνας να ζεσταθεί. Προσθέστε την ερυθριτόλη.
Μόλις λιώσει η ερυθριτόλη, προσθέτουμε το σουσάμι ταχίνι και ανακατεύουμε.
Το μείγμα πρέπει να ομογενοποιηθεί και μετά να προσθέσετε τα ωμά φιστίκια Αιγίνης.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος 30/10 εκατοστών.
Χρησιμοποίησα ένα ταψί σιλικόνης. Περιμένετε να κρυώσει τελείως το μείγμα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Μόλις δέσει ο χαλβάς, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αφαιρούμε προσεκτικά τον χαλβά.
Κόβουμε σε κύβους ίδιου μεγέθους.
Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τον χαλβά σε θερμοκρασία δωματίου.
***Η συνταγή είναι της Gabriela Tsulin

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παγωτό με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα

Παγωτό με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα

Υλικά για την ganache
1 κούπα chocolate chips (170g)
2 κ.σ ταχίνι (40g)
1 κ.σ ανάλατο βούτυρο (15g)

Υλικά για το παγωτό
2/3 κούπα ταχίνι καλά ανακατεμένο (180g)
500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί με 35% λιπαρά
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400g)
1/2 με 1 κούπα χαλβά σε κομμάτια
Σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για την ganache: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να λιώσουν και να ενωθούν. Αφήνουμε στο πλάι.
Για το παγωτό: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 7-8 λεπτά μέχρι να σχηματίζει ¨κορυφές”.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο μπολ με την κρέμα γάλατος διπλώνοντας το μείγμα με μια κουτάλα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα να ενωθεί.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα του παγωτού σε ενα μπολ που θα το φυλάξουμε στην κατάψυξη. Επάνω ρίχνουμε την μισή απο την ganache και την μισή ποσότητα του χαλβά.

Με ενα μαχαίρι ανακατεύουμε να μπουν μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του παγωτού, την ganache και τα κομμάτια του χαλβά, ανακατεύουμε με ενα μαχαίρι.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε! Αφήνουμε σχεδόν 10 λεπτά εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να το βγάλουμε με το κουτάλι.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με σταγόνες σοκολάτας.
⚠️Σε όποιον δεν αρέσει ο χαλβάς απλά τον παραλείπει.
️Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι μεζούρα cup των 240ml

Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CM9qYRilTry/

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ταχίνι φουντουκιού χωρίς γλουτένη και ζάχαρη
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι