Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες με πατάτες και ντομάτα στο φούρνο

Υλικά

4 xοιρινές μπριζόλες λαιμού

Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό πατάτες
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί άσπρο ισως και λιγο παραπανω
1 κ. γλ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένω τις μπριζόλες και τις στραγγίζω.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια βάζω κα τις μπριζόλες Σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο (200οC με αντιστάσεις.
Σε 75′ το ξεσκεπάζω, γυρίζω τις μπριζόλες και συνεχίζω το ψήσιμο 35′ ακόμα, με αέρα.
Σερβίρεται ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨημένο κουνουπίδι με τυρί….ένας απίστευτος μεζές
Επόμενο άρθροΜαλακές κουλούρες πολύ νόστιμες