ΥΛIΚΑ

 500 γρ. γιαούρτι
 4 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα
 2-3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
 1/4 άνηθο, ψιλοκομμένο
 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστάνετε απαλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέστε τα τριμμένα
καρότα.
Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν.
Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσει το τριμμένο καρότο, προσθέστε το σκόρδο, το γιαούρτι και τον άνηθο και
ανακατέψτε τα πάντα μαζί.
Δοκιμάστε λίγο και αν θέλετε προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο, αλάτι ή άνηθο και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Απλό αλλά τόσο νόστιμο…… Όταν το γιαούρτι αναμιγνύεται με το ελαιόλαδο και το
πορτοκαλί των καρότων, δημιουργεί όμορφα χρώματα…….
Και έτσι φτιάχνουμε το γιαούρτι με καρότα….Πολύ γρήγορα και εύκολα.
Το γιαούρτι σκόρδου με τα καρότα πηγαίνει καλά σε ένα τραπέζι με μεζέδες, μαζί με πολλά
άλλα δελεαστικά πιάτα, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό πιάτου ή για
γέμιση π.χ σε μια πατάτα. Δουλεύει τέλεια!!!! Δοκιμάστε το!!!!

Προηγούμενο άρθροΕίναι μια διαφορετική Πίτα (Μπανίτσα)
Επόμενο άρθροH Τέλεια Κιμαδόπιτα…στο τηγάνι