Ψητές ντομάτες και Πάστα ντομάτας σε βάζο

Υλικά

1.3 kgr ντομάτες δαμάσκηνου κομμένες στην μέση
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι για γεύση
6 κουταλιές της σούπας καλό ελαιόλαδο
3 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού = 2 κουταλιές της σούπας φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση

Λιώνουμε το σκόρδο σε ένα πιάτο μαζί με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Πασπαλίζουμε με τα κουταλάκια απο το θυμάρι και ρίχνουμε από πάνω από το ελαιόλαδο…
ανακατεύουμε μαζί.
Ξεκινήστε αυτήν τη συνταγή το προηγούμενο βράδυ. ….
Τοποθετήστε τις ντομάτες, κομμένες προς τα πάνω, σε ένα ταψί.
Βουρτσίστε τις κομμένες μισές ντομάτες με το μείγμα θυμαρι σκόρδο και ελαιόλαδο.


Τοποθετήστε στο φούρνο για 3 έως 4 ώρες  στους 100-110 βαθμούς, ελέγχοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Θα πρέπει να αρχίσουν να φαίνονται ελαφρώς αφυδατωμένες, αλλά δεν θέλετε να στεγνώσουν εντελώς καθώς ψάχνουμε για μια έντονη γεύση, αλλά με μια όμορφη απαλότητα στις ντομάτες,  αυτή η αργή μέθοδος είναι η σωστή…


Αν τις προτιμάτε ελαφρώς πιο αφυδατωμένες ανεβάστε τη φωτιά για μεγαλύτερο
χρονικό διάστημα …… αποφασίστε πως τις θέλετε.
Μόλις είστε ευχαριστημένοι …… .. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τις ντομάτες να
κρυώσουν μέσα σε μια νύχτα.
Για να φτιάξετε πάστα από τις ψητές ντομάτες, αναμιγνύω 110 gr από τις ψητές
ντομάτες σε ένα μπλεντερ και χτυπάτε μέχρι να φτάσετε στη συνοχή πάστας που
σας αρέσει …… ραντίστε λίγο ελαιόλαδο στην πάστα όπως προτιμάτε.
Είναι έτοιμες το μεσημεριανό γεύμα ………
Ντομάτες αργοψημένες και πάστα ντοματας από τις ίδιες 

Μπορείτε να τις φυλάξετε σε ένα βάζο μέσα στο λάδι για άλλη στιγμή

Πάμε και φτιάξουμε τα ζυμαρικά ……….

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Gary Mueller

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο Σκορδάτο…θα νομίζουν περάσατε ώρες στην κουζίνα!
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με Αρνάκι…τέλειο για το τραπέζι της Κυριακής