Ψητές Πατάτες Φούρνου

Υλικά

Πατάτες 1 κιλό
Δεντρολίβανο 2 κλωναράκια
Σκόρδο 2 σκελίδες
Θυμάρι 2 κλωναράκια
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 30 γρ
Ριγανη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Μαγείρεμα

Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες φούρνου τις πλένουμε πρώτα καλά και τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και μετά στα τέσσερα.
Από αυτά κόβουμε κύβους δύο εκ. μεγάλους και τους μεταφέρουμε σταδιακά σε ένα μπολ. Βάζουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ριχνουμε τις πατάτες.
Τις ζεματίζουμε για 7 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε σε ένα μπολ Αρωματίζουμε με τα φύλλα θυμαριού.

Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη πιπέρι λάδι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή τα χερια
Μεταφέρετε τις πατάτες σε προηγουμένως λαδωμένο ταψί με χαμηλές άκρες. Προσθέστε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο και δύο σκελίδες σκόρδο
Ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°, στο κεντρικό ράφι, για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
Στα μισά του μαγειρέματος, συνιστάται να ανακατεύετε απαλά τις πατάτες για να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν, βγάζετε τις πατάτες σας από το φούρνο, αφαιρείτε τις σκελίδες σκόρδο και τις σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μερέντα Οικονομική, Γρήγορη χωρίς Φούρνο και Πεντανόστιμη!
Επόμενο άρθροΧιονούλες Πορτοκαλιού…έχουν γίνει φανταστικές