Κέικ-Μπακλαβά

Όταν θέλετε μπακλαβά, και όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται αρκετο χρόνο και υλικά, τότε φτιάξτε αυτό το κέικ

Συστατικά

4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι δυνατό
2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια

Σιροπι:
1/2 λίτρο νερό
2 κούπες ζάχαρη

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με το σιρόπι που το φτιαξαμε βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια.
(Το έφτιαξα στο μισό μείγμα, οπότε έγινε λίγο πιο αραιό)
Το κύπελλο είναι 200ml.

Πηγή: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα….με διαφορετικές ζύμες
Επόμενο άρθροΠαντζάρια με ρευστή σκορδαλιά