Σπίτι η καθαριότητα του για τους περισσότερους είναι μπελάς. Επίσης, υπάρχουν πάντα περιοχές που παραμελούνται. Άλλες πάλι εξαιτίας της καθημερινής τους χρήσης μαζεύουν αρκετή και δύσκολη βρωμιά.

Ο βαθύς καθαρισμός του σπιτιού δεν πρέπει να είναι κάτι που σας τρομάζει. Αντίθετα, αν δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις συμβουλές θα σας φανεί ακόμα πιο εύκολο. Και ο χρόνος που θα σας απομείνει θα είναι περισσότερος.

1. Σιφώνια τουαλέτας

Ξεκινήσετε απενεργοποιώντας το νερό στην τουαλέτα σας και αδειάσετε το υπόλοιπο νερό που υπάρχει. Στη συνέχεια, καλύψτε όλα τα σιφώνια με ταινία αγωγών και βεβαιωθείτε ότι είναι τυλιγμένα σφιχτά.

Ρίξτε ξίδι στο δοχείο τουαλέτας. Αυτό, θα προκαλέσει την παγίδευση του ξιδιού στα σιφόνια. Αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα και το πρωί, αφαιρέστε την ταινία αγωγών και ανοίξτε και πάλι το νερό.

2. Νεροχύτης από πορσελάνη

Οι διαφορετικοί τύποι νεροχύτη, απαιτούν και διαφορετικούς τύπους καθαρισμού. Για το σπίτι που διαθέτει νεροχύτες από πορσελάνη, ξεκινήστε ψεκάζοντας ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδα στο νεροχύτη. Τρίψτε το με ένα σφουγγάρι.

Ρίξτε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου στο σφουγγάρι και τρίψτε περισσότερο. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

3. Ηλεκτρικοί καυστήρες κουζίνας

Αν μπορείτε να μετακινήσετε τους ηλεκτρικούς καυστήρες της κουζίνας σας, τότε μπορείτε να τους καθαρίσετε μόνο με σαπούνι πιάτων και μαγειρική σόδα. Ξεκινήστε βάζοντας μια μικρή δόση από σαπούνι πιάτων πάνω σε ένα υγρό πανί και σκουπίστε τους καυστήρες.

Κάνετε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα και τρίψτε απαλά τους καυστήρες. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά πριν καθαρίσετε και ξεπλύνετε. Όταν οι καυστήρες είναι εντελώς στεγνοί, μπορείτε να τους τοποθετήσετε πίσω στη κουζίνα σας.

Καθαρίστε το σπίτι εύκολα και γρήγορα

4. Γυάλινη εστία

Οι γυάλινες εστίες, απαιτούν μια διαφορετική μέθοδο καθαρισμού, αλλά με τα ίδια συστατικά. Βυθίστε ένα πανί σε ζεστό σαπουνόνερο, ενώ απλώνετε ένα παχύ στρώμα μαγειρικής σόδας πάνω στην εστία.

Στύψτε το πανί ώστε να φύγει το μισό νερό από πάνω, πριν το βάλετε πάνω από τη σόδα. Αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πανί για να τρίψετε πάνω από την εστία. Τέλος, στεγνώστε την εστία με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

5. Καναπέδες

Με εξαίρεση τους δερμάτινους, οι περισσότεροι καναπέδες μπορούν να καθαριστούν με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινήστε με το βούρτσισμα πάνω στο ύφασμα με μια σκληρή βούρτσα και στη συνέχεια πασπαλίστε επάνω του μαγειρική σόδα.

Αφήσετε για τουλάχιστον 20 λεπτά, πριν την απομακρύνετε με τη σκούπα. Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μάρκα καθαριστικού για να τρίψετε πάνω από κάθε λεκέ και στη συνέχεια αφήστε τον καναπέ να στεγνώσει.

6. Σκούπες

Οι σκούπες μπορεί να γίνουν πραγματικά πολύ βρώμικες μετά από λίγες χρήσεις, αλλά οι περισσότεροι απλώς τις χρησιμοποιούν όπως είναι και πάλι. Κάνοντας αυτό, απλά εξαπλώνετε τη βρωμιά και τα μικρόβια παντού.

Την επόμενη φορά που θα ολοκληρώσετε το σκούπισμα, βυθίστε τη σκούπα σας για μια ώρα σε ένα κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Αφήστε τη να στεγνώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε τη μακριά.

Το σπίτι είναι και πάλι καθαρό με αυτές τις έξυπνες λύσεις

7. Χαλιά

Την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε ένα λεκέ ή δύο στο χαλί σας, δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο: Τοποθετήστε το χαλί σε μια επίπεδη επιφάνεια τσιμέντου και ψεκάστε το με μια μάνικα έως ότου γίνει εντελώς βρεγμένο.

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικό πλυντηρίου σε όλο το χαλί, ειδικά σε οποιονδήποτε λεκέ. Ψεκάστε ξανά με νερό και στη συνέχεια βουρτσίστε το με μια μεγάλη βούρτσα.

Αφήστε το να καθίσει στον ήλιο για μερικές ώρες, πριν χρησιμοποιήσετε ξανά τη μάνικα για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο απορρυπαντικό. Ανασηκώστε το χαλί για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε το.

8. Μαξιλάρια

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τις μαξιλαροθήκες τους αρκετά συχνά, πόσες φορές πλένετε τα μαξιλάρια σας; Είναι πολύ εύκολο, οπότε μην διστάσετε να το δοκιμάσετε.

Βάλτε δύο μαξιλάρια στο πλυντήριο και πλύνετε τα σε πρόγραμμα μεγάλης θερμοκρασίας με ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας απορρυπαντικό μαζί με 1 φλιτζάνι λευκαντικού.

Όταν στεγνώνετε τα μαξιλάρια, πετάξτε δύο καθαρές μπάλες του τένις μαζί τους, για να βοηθήσετε να ξαναγεμίσουν τα μαξιλάρια.

9. Καλύμματα εξαερισμού

Κατ’ αρχάς, σκουπίστε τη σκόνη και τις αράχνες με χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα καλύμματα εξαερισμού στο πλυντήριο πιάτων σας. Εκτελέστε μόνο ένα μικρό κύκλο νερού, αφαιρέστε τα καλύμματα και αμέσως στεγνώστε τα με μια πετσέτα.

Σπίτι και πάλι καθαρό με αυτές τις πανίσχυρες και έξυπνες λύσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Τέλεια Ρεβυθάδα
Επόμενο άρθροΤραγανές πατάτες με παρμεζάνα