Εκμέκ Καταΐφι

Το εκμέκ κανταΐφι είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τέλεια την τραγανή υφή του κανταϊφιού με την κρεμώδη γέμιση κρέμας και την αρωματική σιροπιαστή επικάλυψη.

Ας δούμε τι κάνει αυτό το γλυκό τόσο ξεχωριστό:

  • Κανταΐφι: Το λεπτό και τραγανό κανταΐφι τυλίγεται με μαεστρία, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκεύασμα που λιώνει στο στόμα.
  • Κρέμα: Η βελούδινη κρέμα, φτιαγμένη με γάλα, ζάχαρη και αρώματα, προσθέτει μια γλυκιά και δροσιστική νότα στο γλυκό.
  • Σιρόπι: Το αρωματικό σιρόπι, με βάση το μέλι ή τη ζάχαρη, δίνει στο εκμέκ κανταΐφι την απαραίτητη υγρασία και γλυκιά γεύση.

Υλικά

Καταΐφι:

500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο!

Κρέμα

1 κιλό γάλα
125 γρ ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
1 κούπα χτυπημένη σαντιγί!

Σαντιγί:
1 μόρφατ μεταλικό κουτί
2 κούπες άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο!
100 γρ φιλε αμθγδαλου

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ το ταψί το ρηχό της κουζίνας μας!
Τοποθετούμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά!
Ρίχνουμε πάνω του λιωμένο χλιαρό το βούτυρο(250 γρ) και το ανακατεύουμε με τα χέρια καλά!
Θέλουμε να μουσκέψει καλά όλο!
Το ισιώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο φουρό στους 180 βαθμούς να κοκκινίσεις καλά όχι να καλεί!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα!
Την επόμενη εάν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βγάζουμε πλαστικά γάντι!
Παίρνουμε το κανταΐφι και το τοποθετούμε στο τάπερ η στο ταψί μας(νούμερο 30)!
Το ανακατεύουμε και το ισιώνουμε.
Το αφήνουμε στην άκρη.

Σιρόπι:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού νερό με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε 1 λεμόνι το χυμό του..
Το κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου!
Στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά!

Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε μέσα κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο!
Οταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και βάζουμε μέσα 1 κούπα χτυπημένη σαντιγί!
Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταΐφι!

Σαντιγί:
Χτυπαμε το μόρφατ με τυην άχνη ζάχαρη και το γάλα !
Την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!
Στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.

Προηγούμενο άρθροΤεμπελικό Προφιτερόλ: Γλυκιά Απόλαυση Χωρίς Δουλειά
Επόμενο άρθροΕύκολα Ρολάκια Κανταΐφι με Καρύδι και Πορτοκάλι