Αμυγδαλωτά

Τα Αμυγδαλωτά είναι ένα γλυκό κέρασμα σε μέγεθος μικρής μπουκιάς, με έντονη την παρουσία του αμύγδαλου και λικέρ μαστίχας.

Υλικά

225 γρ Αμύγδαλο Φιλέ ή Σκόνη
150 γρ Αποξηραμένα Βερίκοκα
45 γρ Λικέρ Μαστίχας
160 γρ Ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στο μούλτι το αμύγδαλο φιλέ κ το κάνουμε σκόνη.
Στη συνέχεια τρίβουμε κ το βερίκοκο τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα κ προσθέτουμε την άχνη κ το λικέρ μαστίχας κ τα ζυμώνουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κ τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα να σφίξει ώστε να μπορεί να πλάθονται εύκολα. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη κ ξεκινάμε να φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε.


Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια μιας χρήσεως κ μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου φυλάσσοντας τα σε κουτάκι ή ένα τάπερ πολύ καλά κλεισμένο ώστε να μην πάρουν υγρασία.

Καλή επιτυχία!

H Συνταγή είναι της Νικόλ Κηρύκου

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο με σάλτσα πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΣαλάτα του σεφ !