Ρωσική σαλάτα με σπιτική μαγιονέζα

Υλικά

4 βραστά αυγά
7 ελιές
2 γογγύλια
Αλάτι και νερό για γεύση
2 μέτρια καρότα
3 μέτριες πατάτες
250 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια

Για τη μαγιονέζα
1 αυγό
2 κρόκοι αυγού
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. λευκό ξίδι από κρασί
375 mlηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους τις πατάτες και τα καρότα, βράζετε το νερό, προσθέτετε αλάτι, μουλιάζετε τα καρότα και τις πατάτες και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά όταν βράσει, τον στραγγίζετε και τον αφήνετε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα αυγά, προσθέτω κρύο νερό στην κατσαρόλα για να μην κάψω τα χέρια μου και τα καθαρίζω αμέσως για να μην δυσκολεύομαι, στη συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε το αυγό και προσθέτουμε τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους με ένα σύρμα χειρός. Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά μαζί, με την ίδια σειρά που αναφέρθηκε, σε ένα ψηλό δοχείο και να τα χτυπήσουμε, ξεκινώντας από τον πάτο του δοχείου. Ανεβάζουμε το ραβδομπλέντερ αργά και σταθερά, για να μην κόψει η μαγιονέζα.

Βάζω τα καρότα, τις πατάτες και τον αρακά σε ένα μπολ, προσθέτω δύο ψιλοκομμένα αυγά και τη μαγιονέζα, ανακατεύω, μεταφέρω σε ένα πιάτο και διακοσμώ με ό,τι έχω, αυτή τη φορά γογγύλια, ελιές και αυγά, είναι πολύ καλό, ο καθένας το φτιάχνει με τον τρόπο του, το φτιάχνω και με άλλους τρόπους ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρωσική σαλάτα

Ρωσικη Σαλάτα

Το Πάσχα πλησιάζει και υπάρχουν μερικές σαλάτες που δεν μπορώ να φανταστώ το τραπέζι χωρίς αυτές. Μία από αυτες είναι η ρωσική σαλάτα

Απαραίτητα Υλικά για την κλασική συνταγή:

6-7 μεγάλες πατάτες
3-4 κουταλιες καλαμπόκι βρασμένο έτοιμο
Μπροκολο βρασμενο (προαιρετικά)
1 βάζο σπιτικά τουρσιά ή αγορασμενα
3 αυγά
1 πακετο κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα
500 γραμμάρια μαγιονέζας
200-300g ζαμπόν ή σαλάμι της επιλογής σας

Εκτέλεση

Αποφασίσαμε να την κάνουμε πιο άπαχη, χωρίς τυριά. Αλλά προσθέσαμε περισσότερο καλαμπόκι και μπρόκολο.
Έγινε απίστευτα νόστιμη. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και βράστε τις πατάτες μέχρι να είναι έτοιμες. Βράστε τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να είναι έτοιμα. Στραγγίστε το νερό. Όταν κρυώσει, κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους, αλάτι για γεύση και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά, επίσης κομμένα σε μικρά κομμάτια, και πάλι με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.

Κόψτε τα τουρσιά σε μικρούς κύβους και αφήστε το νερό να στραγγίσει για
περίπου 15-20 λεπτά και μετά προσθέστε τα. Το ζαμπόν ή το σαλάμι κόβονται επίσης σε μικρούς κύβους. Όλα τα προϊόντα αναμιγνύονται πολύ καλά, και τέλος προσθέστε τα ψιλοκομένα αυγά και τη μαγιονέζα. Ανακατέψτε μέχρι ένα ομοιογενές μείγμα και
αφήστε σε ένα σκεπαστό δοχείο στο ψυγείο, κατά προτίμηση για τουλάχιστον 12 ώρες.
Τρώμε και απολαμβάνουμε με τις  Πασχαλινες διακοσμήσεις που ισως θέλουμε να κανουμε

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνίσια ωμοπλάτη στο φούρνο για 7 ώρες…είναι ένα κρέας τόσο τρυφερό και μαλακό
Επόμενο άρθροΚομμάτια κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια