Cheesecake Πορτοκαλιού Βανίλιας

Φρέσκο και γεμάτο γεύση αυτό το Cheesecake Πορτοκαλιού Βανίλιας είναι ελαφρύ,
και απλά λιωνει στο στόμα σας νόστιμο!

Υλικά

1 φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα
1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
475 g Μασκαρπόνε
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Κατευθύνσεις:

Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιέστε το μείγμα με τα ψίχουλα σε ένα ταψί με ελατήριο 18 εκ., να γίνει επίπεδο.
Βάλτε την κρούστα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι καιχτυπάμε μετα απο κάθε προσθήκη. Τέλος χτυπάμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.

Ρίξτε τη γέμιση μασκαρπόνε στην βάση μπισκότου. Λειάνετε την κορυφή με μια λαστιχένια σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για περίπου 4 ώρες.
Βγάλτε από το ψυγείο και πασπαλίστε με κακάο

Καλή Απόλαυση

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ