CheeseCake Βύσινο

Υλικά

1 πακέτο πτι-μπερ
3/4 του πακέτου βιτάμ
1 κρέμα γάλακτος 330 γραμμάρια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτάκι Φιλαδέλφεια 200 γραμμάρια
1 κομπόστα βύσσινο 230 γρ.
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αδειάζουμε σε μια στρογγυλή φόρμα 24cm με αποσπώμενη βάση. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα τριμμένα μπισκότα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το βούτυρο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε τα μπισκότα στον πάτο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.

Βγάζουμε τη βάση του cheesecake από το ψυγείο προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε να πάει παντού. Στρώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες. Στη συνέχεια σουρώνουμε τα βύσσινα από το σιρόπι. Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Βάζουμε τον χυμό βύσσινο σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί και έπειτα το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά.

Στρώνουμε τα βύσσινα στην επιφάνεια και στη συνέχεια καλύπτουμε με το σιρόπι ρίχνωντας το κουταλια κουταλιά να πάει παντού.
Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά για μερικές ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά.

Tip: η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι κρύα και πλήρης να έχει 35% λιπαρά και πάνω Μόνο έτσι θα πήξει η κρέμα του cheesecake και θα σταθεροποιηθεί.

Για να μην τρίβεται η βάση του cheesecake με τα μπισκότα θα πρέπει να τα αλέσετε σε σκόνη και να τα ενσωματώσετε πολύ καλά με το βούτυρο, έτσι η βάση μπισκότο θα κόβετε σε κομμάτια και δεν θα σκορπίζει.

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΗ Πιο Αφράτη Μηλόπιτα
Επόμενο άρθροThe king of Cheesecake…with perfect cream