Cheesecake για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Συστατικά

Για την κρούστα
1 1/4 φλιτζάνια τριμμένα ψίχουλα μπισκότα digestive (10 περίπου)
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Για την γέμιση
2 πακέτα (220γρ έκαστο) τυρί κρέμα, μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγα

Βήματα

1. Θερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Στρώστε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα για κεικ 22×12 εκ , αφήνοντας αρκετό χαρτί να κρέμεται πάνω από τις πλευρές για να βγάλετε εύκολα το cheesecake από την φόρμα.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα συστατικά της κρούστας μέχρι να ανακατευθούν καλά.
Πιέστε σταθερά το μείγμα στο κάτω μέρος της φόρμας.


3 Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήσετε το τυρί κρέμας, 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι και το τριμμένο ξύσμα λεμονιού με ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία ταχύτητα περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να κρεμώσει.
Σε χαμηλή ταχύτητα, ρίξτε μέσα και χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε τη γέμιση πάνω στην κρούστα και ισιώστε με ένα μαχαίρι


4 Τοποθετήστε την φόρμα μέσα σε ένα αλλο ταψί ψησίματος 33×22 εκ. Ρίχνουμε πολύ ζεστό νερό στο ταψί γύρω από την φόρμα, μέχρι το νερό να είναι μεχρι την μέση.

5. Τοποθετήστε το προσεκτικά στο φούρνο. Ψήστε 55 έως 65 λεπτά ή έως ότου το cheesecake έχει ψηθεί και έχει ξεκολλήσει από τις άκρες της φόρμας, αλλά το κέντρο του cheesecake ακόμα τρέμει σαν ζελέ όταν μετακινηθεί. (Το Cheesecake θα γίνει σταθερό κατά τη διάρκεια της ψύξης.) Σβήστε το φούρνο αφήστε το cheesecake στο φούρνο με την πόρτα κλειστή για 15 λεπτά.
Αφαιρέστε προσεκτικά από το φούρνο. Αφήστε να κρυώσει (με το νερό) για 30 λεπτά.
Αφαιρέστε την φόρμα από το νερό.
Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Χρησιμοποιώντας τα άκρα της λαδόκολας, αφαιρέστε προσεκτικά το cheesecake από ττην φόρμα.
Τραβήξτε προσεκτικά τις πλευρές της λαδόκολας από το cheesecake.
Για να κόψετε το cheesecake, χρησιμοποιήστε μακρύ, λεπτό, μη οδοντωτό μαχαίρι.
Βάλτε το μαχαίρι σε ζεστό νερό μετά από κάθε κοπή, καθαρίζοντας με χαρτοπετσέτα.


Σερβίρετε συμπληρωμένο με τα αγαπημένο σας κόκκινο γλυκό, αν θέλετε.

Φυλάξτε το ερωτικό cheesecake χαλαρά καλυμμένο στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: pillsbury.com

Προηγούμενο άρθροΤο Γλυκάκι για το καφέ ή το τσάι σας
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Χοιρινά με Σάλτσα Γιαουρτιού