Υλικά:
Κέικ που έχει περισσέψει (τριμμένο σε μικρά κομμάτια)
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 Κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
Καρύδια τριμμένα (μπολικα)
Λικέρ της αρεσκείας σου (π.χ. κονιάκ, ρούμι)
Σιρόπι από άλλο γλυκό (προαιρετικά, για να βρέξουμε τα κομμάτια του κέικ)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε καλά το τριμμένο κέικ με την μερέντα.
Πρόσθεσε τα τριμμένα καρύδια και το λικέρ και ανακάτεψε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Φτιάχνουμε τις καριόκες:
Πάρε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάσε τις σε σχήμα καριόκας.
Αν θέλεις, μπορείς να βρέξεις ελαφρά κάθε μπαλίτσα στο σιρόπι για να γίνει πιο υγρό.
Επικάλυψη με σοκολάτα:
Τέλος, βούτηξε κάθε μπαλίτσα στη λιωμένη κουβερτούρα, κουνώντας την απαλά για να αφαιρέσεις την περίσσεια σοκολάτας. Διακόσμησε με ένα γλυκο του κουταλιού
Τοποθέτησε τις καριόκες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και άφησέ τις να παγώσουν στο ψυγείο.
H Συνταγή είναι της κας Violetta Wilkin Vogiatzopoulou