Συνέχεια…

Αδειάζουμε στη φόρμα και την ισιώνουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 ώρες στο ψυγείο

Τώρα ετοιμάστε την καραμέλα καραμέλα
Προσθέστε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό χωρίς να ανακατεύουμε απλά περιστρέψτε το τηγάνι για να ομογενοποιηθεί η ζάχαρη μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά
Για αυτήν την προετοιμασία σας συμβουλεύω να αγοράσετε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος
Για να αποκτήσετε μια ξανθιά καραμέλα, η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 155 και 165 για μια καφέ καραμέλα η θερμοκρασία μεταξύ 165 και 175

Προσέξτε ότι πέρα ​​από αυτό το κατώφλι καίγεται η καραμέλα
Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γλακατος σε δύο στάδια, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε
Προσοχή αυτή η φάση είναι πολύ λεπτή, μην αγγίζετε την καραμέλα που θα είναι καυτή
Τώρα βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και περιχύνουμε με την καραμέλα σε όλη την επιφάνεια
Μπορείτε επίσης να το αφήσετε χωρις καραμελα και να την ρίξετε σε κάθε κομμάτι που κοβετε
Διατηρήστε την καραμέλα στο ψυγείο εάν θα την ριξετε μετα
Εάν πήξει πολύ κατά την αποθήκευση, ανκατευουμε γρήγορα μ ένα κουταλάκι του γλυκού
Καλύπτουμε την επιφάνεια
Επιφανειακά μπορείς να διακοσμίσεις προφανώς με κασσιους και αν αντ’ αυτού θέλετε να φτιάξετε αλατισμένη καραμέλα μπορείτε να προσθέσετε περίπου 5 γρ αλάτι στην παρασκευή
Ετοιμο το cheesecake με καραμέλα μας.


Θα έλεγα ότι είναι πραγματικά δύσκολο να αντισταθείς!

Σημειώσεις και συμβουλές μου:

Μπορείτε να αλλάξετε τα τυριά σ αυτά της επιλογής σας. Αν χρησιμοποιήσετε όλο το γιαούρτι, σκεφτείτε ότι θα πρέπει να αυξήσετε λίγο τα φύλλα ζελατίνης και ζαχαρη!

1
2
Προηγούμενο άρθροΚέικ “Πράγα”
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και καρύδια