Cheesecake με γλασσο καραμελας και κασιους

Υλικά για ένα cheesecake διαμέτρου 20-22 εκ

Για τη βάση:

200 γραμμάρια μπισκότα Digestive ή ξηρά μπισκότα
80 γρ κασσιους
120 γρ βούτυρο

Για τη γέμιση
600 γρ μασκαρπόνε
100-120 g κρυσταλλική ζάχαρη
300 γρ γιαούρτι
8 γρ ζελέ για γλυκά
70 ml πλήρες ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα

Για την καραμέλα
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml φρέσκιας κρέμας γαλακτος
Για τέλειο αποτέλεσμα προτείνω να αγοράσετε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος και ένα δαχτυλίδι για κέικ

Πώς να φτιάξετε Cheesecake με καραμέλα

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε μαζί με τα μπισκότα και τα κασιους στο μίξερ
Χρησιμοποιώ Digestives αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξηρό μπισκότο προτιμάτε
Ρίξτε τη βάση σε μια φόρμα δαχτυλιδιού, αν δεν έχετε αυτό το καλούπι στο σπίτι ένα ταψί διαμέτρου 20-22 cm είναι επίσης καλό
Πιέστε καλά, χρησιμοποίησα μπορείτε να το κάνετε και με την πλάτη ενός κουταλιού ή ένα ποτήρι
Βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αρχίζοντας να ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την κρυσταλλική ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Λίγο εκχύλισμα βανίλιας για άρωμα. Μουλιάζουμε το ζελέ για κέικ για περίπου 5 λεπτά
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και μετά προσθέτουμε την καλά στυμμένη ζελατίνη

Εδώ είναι ένα μικρό κόλπο
Τώρα προσθέστε δύο ή τρεις κουταλιές της σούπας γέμιση στο ζελέ με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξει θερμικό σοκ και δεν θα σχηματιστούν σβώλοι
Ανακατεύουμε όλα καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Εάν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας γάλα

Δείτε την συνέχεια της συνταγής στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚέικ “Πράγα”
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και καρύδια