Cheesecake με καραμέλα

Υλικά

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τσαγιού με βούτυρο,
100 γρ βούτυρο
Μια χούφτα ξηρούς καρπούς

Για την κρέμα:
400 g τυρί κρέμα / φρέσκο ​​τυρί, τύπου “Philadelphia” /
200 γρ κρέμα γάλακτος,
2 μεγάλα αυγά,
1 βανίλια,
1/2 κούπα ζάχαρη /~100 γρ./,

Για καραμέλα:
1 κούπα ζάχαρη,
3/4 κουπας κρέμα γάλακτος / 30% λιπαρά /,
2 κ.σ βούτυρο,

Εκτέλεση

Τρίψτε τα μπισκότα και τα καρύδια και προσθέστε σε αυτά το λιωμένο βούτυρο. Σε μια φόρμα με δακτύλιο που βγαίνει (το δικό μου είναι 24 εκ.)
μοιράζουμε τα ψίχουλα φτιάχνοντας μια βάση. Πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα, να πάρουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη βάση του μπισκότου

και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 170 βαθμούς. Όταν ανακινείτε, η φόρμα πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά όχι ρευστή, όπως η ψημένη κρέμα καραμέλας.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη καραμέλας, καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και όταν απορροφηθεί από την καραμέλα προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σταθεροποιούμε.

Απλώνουμε καραμέλα στην κρυωμένη τυροκρέμα, στη δική μου περίπτωση έφτιαξα και ροζέτες από σαντιγί. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μερικές ώρες.
* Υπήρχε αλάτι στο βούτυρο που χρησιμοποιούσα για να ισορροπήσω τη γλύκα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ανάλατο λάδι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι παντού.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΡολά με κρέμα βανίλιας και σταφίδες…Είναι πολύ ζουμερά και νόστιμα
Επόμενο άρθροΧανιώτικη Μπουγάτσα