Cheesecake με κρέμα φυστικιού και φουντουκιού 

Δίχρωμο Cheesecake με κρέμα φυστικιού και φουντουκιού  και καραμελωμένο φουντούκι ενδιάμεσα για να εχει την τραγανότητα

Υλικά

Για τη βάση

200 γρ μπισκότα κακάο
100 γρ βούτυρο

Για την τούρτα:
400 γρ μασκαρπόνε
200 ml κρέμα γάλακτος
150 g κρέμα φιστικιού
150 g κρέμα φουντουκιού

Για διακόσμηση
50 g φουντούκια ολόκληρα
50 g φιστίκια ολόκληρα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε όλα τα μπισκότα κακάο ανακατεύοντάς τα ή χτυπώντας τα σε ένα σακουλάκι μέχρι να πάρουν μια μορφή σκόνης και ανακατεύουμε
με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζουμε τη βάση του μπισκότου στο ταψί που ανοίγει και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να σφίξει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και το δουλεύουμε με ένα κουτάλι για να γίνει κρεμώδες. Μόλις γίνει προσθέτουμε τη σαντιγί και μοιράζουμε
το μείγμα σε δύο μπολ, στο ένα προσθέτοντας την κρέμα φιστικιού και το άλλο την κρέμα φουντουκιού.
Στη συνέχεια προχωρήστε με τις στρώσεις
Ανάμεσα στη μια στρώση και στην άλλη βάζω καραμελωμένα φουντουκια. (για να δοκιμάσω)
Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο να σφίξει για 2 ή 3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βγάζουμε από τη φόρμα και διακοσμούμε όπως θέλεις εγω κάλυψα την επιφάνεια με μια στρώση μαύρης σοκολάτας.

Η Εκτέλεση είναι της Pina Tomaino

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Cheesecake με καραμέλα

Υλικά

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα τσαγιού με βούτυρο,
100 γρ βούτυρο
Μια χούφτα ξηρούς καρπούς

Για την κρέμα:
400 g τυρί κρέμα / φρέσκο ​​τυρί, τύπου “Philadelphia” /
200 γρ κρέμα γάλακτος,
2 μεγάλα αυγά,
1 βανίλια,
1/2 κούπα ζάχαρη /~100 γρ./,

Για καραμέλα:
1 κούπα ζάχαρη,
3/4 κουπας κρέμα γάλακτος / 30% λιπαρά /,
2 κ.σ βούτυρο,

Εκτέλεση

Τρίψτε τα μπισκότα και τα καρύδια και προσθέστε σε αυτά το λιωμένο βούτυρο. Σε μια φόρμα με δακτύλιο που βγαίνει (το δικό μου είναι 24 εκ.)
μοιράζουμε τα ψίχουλα φτιάχνοντας μια βάση. Πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα, να πάρουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη βάση του μπισκότου

και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 170 βαθμούς. Όταν ανακινείτε, η φόρμα πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά όχι ρευστή, όπως η ψημένη κρέμα καραμέλας.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη καραμέλας, καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά καραμέλα, προσθέτουμε το βούτυρο και όταν απορροφηθεί από την καραμέλα προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σταθεροποιούμε.

Απλώνουμε καραμέλα στην κρυωμένη τυροκρέμα, στη δική μου περίπτωση έφτιαξα και ροζέτες από σαντιγί. Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μερικές ώρες.
* Υπήρχε αλάτι στο βούτυρο που χρησιμοποιούσα για να ισορροπήσω τη γλύκα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ανάλατο λάδι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι παντού.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΠαριζιάνικα Μπισκότα με κακάο
Επόμενο άρθροΜαριναρισμένες μελιτζάνες με κρεμμύδια…φανταστικός μεζές