Cheesecake με ρικότα, τσιπ σοκολάτας και μαρμελάδα βύσσινου

Συστατικά

250 γραμμάρια ξηρά μπισκότα κακάου
100 g λιωμένο βούτυρο
500 g ρικοτα
125 γραμμάρια τυρί κρεμα
130 g ζάχαρη
Η μαύρη σοκολάτα πέφτει 70 g
Τριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού
300 g Μαρμελάδα βύσσινου
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης
Να διακοσμήσω:
Φρέσκια σαντιγί
Κεράσια

Εκτέλεση

1. Προετοιμάστε πρώτα τη βάση του μπισκότου και του βουτύρου. Ανακατέψτε τα μπισκότα στο μίξερ.

Ρίξτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη βάση μια φόρμας (τσέρκι) και ομοιόμορφα. Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα: Χτυπήστε τη ρικότα σε ένα μπολ, προσθέστε το τυρί κρέμα  και τη ζάχαρη που απλώνεται και ανακατέψτε καλά για να αναμίξετε όλα τα συστατικά. Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και τέλος τα τσιπ μαύρης σοκολάτας.

Πάρτε το τσέρκι πίσω από το ψυγείο και ρίξτε την κρέμα ρικότα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Στρώστε καλά και τοποθετήστε το ξανά στο ψυγείο.

3. Προετοιμασία του γλασο βύσσινου: προετοιμάστε δύο, τρεις κουταλιές της σούπας σιρόπι ζάχαρης ή μελι και προσθέστε το στη μαρμελάδα βύσσινου, βάλτε τα πάντα σε ένα μίξερ και δουλέψτε απλώς για να αναμίξετε και να κάνετε τη μαρμελάδα πιο ρευστή.

Ρίξτε την μαρμελάδα πάνω από το τυρί ρικοτα πάνω από το και βάλτε το ξανά στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.


4. Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε με σαντιγι και κεράσια.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚουνέλι αλά cacciatora….με μία υπέροχη γλυκόξινη σάλτσα
Επόμενο άρθροΠανεύκολη αφράτη γιαουρτόπιτα