Ρολάκια κανέλας

Αρώματα ζεστής κανέλας αγγίζουν τις αισθήσεις, γεμάτες μπουκιές αφράτου ψωμιού λιώνουν στο στόμα, και γλυκιά κρέμα τυριού αγκαλιάζει κάθε μπουκιά… Τα ρολάκια κανέλας δεν είναι απλά ένα γλυκό, είναι μια απολαυστική εμπειρία που ξυπνάει όνειρα και ζεσταίνει την ψυχή.

Κάθε ρολό, σφιχτά τυλιγμένο, κρύβει ένα μυστικό: μια γλυκιά έκρηξη κανέλας και ζάχαρης που ξυπνάει τις αισθήσεις. Μια ζεστή αγκαλιά σε κάθε μπουκιά, μια γλυκιά παρηγοριά που διώχνει κάθε σκοτούρα.

Ιδανικά για κάθε στιγμή: για ένα ζεστό πρωινό, για ένα απογευματινό διάλειμμα, ή για μια βραδινή απόλαυση με αγαπημένα πρόσωπα. Τα ρολάκια κανέλας ταιριάζουν παντού, προσφέροντας ζεστασιά και γλυκιά χαρά.

Υλικά 

Ταψί 25Χ37

700γρ αλεύρι σκληρό για τσουρέκια (τύπου 550 για το εξωτερικό)
100γρ ζάχαρη
180γρ γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά (16γρ) η (50γρ μαγιά χρειάζεται ενεργοποίηση)
150γρ βούτυρο
1 τσιμπιά αλάτι
3 αυγά
2 βανίλιες

Γέμιση
100γρ βούτυρο
200γρ καστανή ζάχαρη
12-15γρ κανέλα (1κ.σ γεμάτη)

Άλειμμα
200γρ τυρί κρέμα
50γρ γάλα
70γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σ ενα μπολ μιξερ βασης ριχνουμε ζάχαρη, γάλα χλιαρό, ξέρή μαγιά ή 50 γραμμάρια νωπή ανακατεύουμε θα σας ενδιαφέρει απλά να λιώσει η μαγιά τίποτα άλλο
Θα ρίξουμε τ αυγά δύο βανίλιες ανακατεύουμε προσθετουμε 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο,αλεύρι σκληρό για τσουρέκια τύπου 550 μία τσιμπια αλάτι και ζυμώνουνε για τρία με τέσσερα λεπτά, αν το κάνετε στο χέρι θα πάτε 5 με 6 λεπτά
Εχουμε μία ζύμη η οποία δεν κολλάει στα χέρια μας εντάξει εάν σας είναι λίγο σφικτή την φοβηθείτε η μαγιά θα την μαλακώσει, κάνουμε ένα σταυρό στην ζυμη για να μπορεί να αναπνεύσει το ζυμάρι θα το βάλουμε πάλι μέσα στον κάδο του μιξερ θα σκεπάσουμε και θα το αφήσουμε να διπλασιαστεί
Αναμυγνυω 200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη με 12 γραμμάρια κανέλα

Αλευρώνουμε το παγκο βαζουμε την ζυμη που έχει μαλακώσει ξεφουσκώνουμε με ελαφρό ζυμωμα ξεκινατε να ανοιξετε την ζυμη αν σας επιστρεφει πισω την αφηνετε μισό λεπτό για να ξεκουραστεί για να μπορέσει να ανοίξει. Σας ενδιαφέρει να πάρει πλάτος το παχος να ειναι περιπου στον 1 cm.
θα πάρουμε βουτυρο λιωμενο θα αλείψουμε το φύλο, θα βάλουμε την κανέλα μας τώρα με τη ζάχαρη και ξεκινάμε τώρα και το κάνουμε ρολό μαζεύουμε κλείνουμε με τσιμπιές πολύ καλά το περνάτε μία και δύο και τρεις φορές μέχρι να κλείσει πολύ καλά
έτσι μας ενδιαφέρει το ρολό να κλείσει τελείως, έχουμε ένα ρολό το οποίο είναι 45 πόντοι

Κόβεται σε ροδελίτσες ανά τρεις πόντους τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα θα τα πιέσουμε λιγάκι σκεπάζουμε και θα τα αφήσετε τώρα να ξεκουραστουν τουλάχιστον για 20 με 25 λεπτά για να φουσκώσουνε. Για να μπορέσουμε να ψήσουμε στα 15 λεπτά ανάβετε το φουρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις

Αφου περαοσυν 25 λεπτά μετά το ρολάκια μας είναι έτοιμα για ψήσιμο 180° αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο χαμηλά το ταψί, γύρω στα 25 με 30 λεπτά τα ρολά μας είναι έτοιμα θα τα αφήσετε τώρα λιγάκι να κρυώσουνε

Παμε να φτιάξουμε μία κρέμα για να βάλουμε από πάνω χτυπαμε με μιξερ χειρός το τυρί κρέμα, το μισο γάλα χλιαρό χτυπάμε 4-5 κουταλιές άχνη ζάχαρη συνεχίζουμε να χτυπάμε ριχνουμε και το υπολοιπο γάλα και αλειφουμε με πινελο την κρέμα

Καλή Επιτυχία

H συνταγή είναι του  και η φωτο της κας Ria Thoma

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ατομικά ρολάκια κιμά γεμιστά!

Ατομικά ρολάκια κιμά γεμιστά

Υλικα:

1 κιλό κιμά ανάμικτο
2 τριμμένα κρεμμύδια,
2 σκελίδες σκορδο τριμμένες,
1 ντομάτα στο μουλτι,
3 φέτες ψωμί στο μουλτι,
2 αυγα,
4 κσ ελαιολαδο,
2 κσ ξύδι,
αλατοπιπερο,
1 κσ μίγμα μπαχαρικών,
ρίγανη και λιγη παπρικα γλυκια.

Ρύζι πιλάφι!!
1 φλ ρύζι για πιλάφι
1 κσ βούτυρο
3 κσ ελαιολαδο.
2,5 φλ νερό,
αλατοπιπερο,
1 κσ μίγμα λαχανικών
1 κσ μουσταρδα.

Εκτελεση:

Ζυμωνω πολύ καλα όλα τα υλικα και πλαθω μπιφτέκια. Βάζω στα μισά μπέικον, βρασμένα αυγά, χαλούμι με τα υπόλοιπα μισα τα κλείνω και τα πλάθω ρολακια.


Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, λίγο ελαιολαδο και ψηνω στους 230) για 45′–50′

Ρύζι πιλάφι!!
Σε κατσαρόλα σοταρω 1 φλ ρύζι για πιλάφι με 1 κς βούτυρο και 3 κς ελαιολαδο.
Προσθέτω 2,5 φλ νερό, αλατοπιπερο, 1 κς μίγμα λαχανικών και 1 κς μουσταρδα. Ανακατεύω χαμηλώνω την φωτιά σκεπάζω με το καπάκι και βράζω μέχρι να απορροφήσει το νερό.

Η Συνταγή είναι της Φλωρα Χριστου

Προηγούμενο άρθροΤυλιχτά μυστικά γεμάτα σπανάκι: Σπανακο-μπαστουνάκια!
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια κοτόπουλο: Μια μπουκιά που ξυπνάει αισθήσεις!