Eκμέκ Kανταΐφι
Υλικά
1 κουτί κανταΐφι
για την γέμιση
150 γραμμάρια καρύδι τριμμένο
150gr αμύγδαλο τριμμένο
φρέσκο βούτυρο
για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
μία βανίλια
χυμό από 1 λεμόνι
1-2 ξυλάκια κανέλα
2-3 γαρίφαλα
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ (μικρό φλιτζάνι)
για την κρέμα
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κρόκους αυγών
μία βανίλια
λίγο λάδι
για τη σαντιγί
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη γαρνίρισμα
λίγα κερασάκια γλασέ
φιλέ αμυγδάλου ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε
Εκτέλεση
Ξεπαγώστε το κανταΐφι. Απλώστε το μισό καταΐφι στο ταψί και στρώστε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
Σκεπάστε με το υπόλοιπο κανταΐφι περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο και σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 περίπου λεπτά. Βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει καλά Βράστε 5-7 λεπτα το σιρόπι. Σιροπιάστε το κανταίφι και αφήστε να κρυώσει καλα.
Για την κρέμα: Χτυπήστε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη ρίξτε το κορνφλάουρ και λίγο αλάτι και ανακατέψτε βράστε το γάλα ανακατεύοντας λίγο γρήγορα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα.
Ρίξτε την κρέμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε τη βανίλια
Ανακατέψτε και βράστε την σε μπεν μαρί για 3 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτή λεία και απαλή.
Βγάλτε την από τη φωτιά και ρίξτε την πάνω στο κανταΐφι και αφήστε τη να κρυώσει καλά
Ετοιμάστε τη σαντιγί αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο και απλώστε στο γλυκό πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο ή ότι άλλο θέλετε εσείς αφήστε στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Εγώ έχω βάλει φυστίκι Αιγίνης
Καλή επιτυχία