Ferrero Roche
Υλικά
310 g συνηθισμένες βάφλες – αλεσμένες
4 κουταλιές της σούπας υγρή σοκολάτα – Nutella
Γέμιση:
50 g ολόκληρα φουντούκια – ξεφλουδισμένα
Σοκολάτα γκαναζ:
70 g φουντούκια – αλεσμένα
200 γραμμάρια σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ λάδι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τις αλεσμένες βάφλες με την υγρή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Πρέπει να επιτευχθεί μια παχιά κολλώδης σύσταση, η οποία μπορεί να μορφοποιηθεί.
Απλώστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος σε μια σκληρή, λεία επιφάνεια. Ρίχνουμε το 1/2 του μείγματος, λείο με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο χαρτιού. Ακοίξτε μια κρούστα πάχους 5 mm με έναν πλάστη στο χαρτί.
Αφαιρέστε το πάνω φύλλο και χρησιμοποιήστε ένα κόπτη διαμέτρου 5 cm για να κόψετε το φύλλο σε κύκλους.
Στο κέντρο κάθε κύκλου βάλτε 1 ολόκληρο φουντούκι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζύμης, διαχωρίστε τον κύκλο από το χαρτί και τοποθετήστε τον στην παλάμη του χεριού σας. Συλλέξτε προσεκτικά όλες τις άκρες και σχηματίστε μια μπάλα.
Τακτοποιήστε τις τελικές μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί.
Προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο μισό του μείγματος.
Σοκολάτα γκαναζ: σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μπεν μαρι, λιώστε τη σοκολάτα, μαζί με την κρέμα και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια, τυλίξτε τις μπαλες με το ολόκληρο φουντούκι στν γκαναζ και τακτοποιήστε τις ξανά
στο ταχψί με το χαρτί. Παίρνετε περίπου 30 κομμάτια 😛 Τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξουν …….
Καλή Απόλαυση