Απολαυστικές φέτες πορτοκαλιού καραμελωμένες και βουτηγμένες σε σοκολάτα ένα γλυκό που συνδυάζει την οξύτητα του πορτοκαλιού με τη γλυκύτητα της σοκολάτας.
Υλικά:
Πορτοκάλια (6-7)
800 γραμμάρια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
Κουβερτούρα (όσο επιθυμείτε)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού, προσέχοντας να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Σιρόπιασμα:
Σε μια πλατιά κατσαρόλα, βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το σιρόπι να δέσει ελαφρά και οι φέτες πορτοκαλιού να γίνουν διαφανείς.
Στέγνωμα:
Στραγγίζουμε τις φέτες πορτοκαλιού και τις τοποθετούμε σε μια σχάρα που έχουμε τοποθετήσει πάνω από ένα ρηχό ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110°C.
Ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να στεγνώσουν ελαφρά και να γίνουν πιο σφιρτές, αλλά όχι ξηρές. Είναι σημαντικό να διατηρήσουν την υγρασία τους για να παραμείνουν ζουμερές.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βουτάμε τη μία πλευρά κάθε φέτας πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε τη σοκολάτα να στερεοποιηθεί.
Η Εκτέλεση είναι της κας Χαρα Καλαντζη