Φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ στον φούρνο

Το φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ είναι ένας κλασικός συνδυασμός που πάντα απολαμβάνω! Το φιλέτο κοτόπουλο είναι ζουμερό και πλούσιο σε γεύση, ενώ ο πουρές προσθέτει μια απαλή και κρεμώδη υφή. Είναι μια ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Μπορεί να συνοδευτεί με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά για μια ισορροπημένη γεύματος. Αυτός ο συνδυασμός είναι πάντα ασφαλής και ευχάριστος για το γεύμα!

  • Εύκολο στην προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Γρήγορο: Το φαγητό ψήνεται στον φούρνο, άρα δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από την κουζίνα.
  • Χορταστικό: Ο συνδυασμός κοτόπουλου και πουρέ είναι ιδανικός για ένα πλήρες γεύμα.
  • Πολύπλευρο: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά ή μυρωδικά για να δώσετε στο πιάτο τη δική σας πινελιά.
  • Ιδανικό για οικογένειες: Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!

Συνολικά, το φιλέτο κοτόπουλο με πουρέ στον φούρνο είναι μια εύκολη, νόστιμη και οικογενειακή επιλογή για γεύμα. Μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις και να το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό με μερικές απλές αλλαγές.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
500 γρ.πατάτες
100 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Μαρινάδα

200 γρ.γιαούρτι
5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
50 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι πάπρικα
250 γρ.μοτσαρέλλα τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Τις αφαιρούμε απ την κατσαρόλα και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο.
Ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.Ρίχνουμε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε 5 λεπτά να μαλακώσουν.

Τις προσθέτουμε στον πουρέ και ανακατεύουμε.Στρώνουμε τον πουρέ σ ένα πυρέξ και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Σ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας ανακατεύουμε και βάζουμε τα φιλέτα.Τ αφήνουμε για μισή ώρα.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω στον πουρέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε απ τον φούρνο και βάζουμε την μοτσαρέλλα.Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις το βγάλουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να σταθεί περίπου 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

fileto kotopoulo

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φιλέτο Κοτόπουλο παναρισμένο  με παρμεζάνα 

Το πιο τρυφερό Φιλέτο Κοτόπουλο παναρισμένο με τριμμένη φρυγανιά και παρμεζάνα και στη συνέχεια με σπιτική σάλτσα ντομάτας και λιωμένο τυρί μοτσαρέλα.

Υλικά 🛒

Κοτόπουλο:
2 Στήθη, κομμένα ορισοντια στην μεση
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου, χωρισμένη
Αλάτι πιπέρι
1/2 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Σάλτσα ντομάτας:
1 κονσέρβα 400g Πουρέ ντομάτας (Passata)
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 ΚΣ Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
1 Κγ Ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι

Επικάλυψη:
Μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες ή ψιλοκομμένη
Παρμεζάνα
Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Μέθοδος:

Σάλτσα ντομάτας –
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό, προσθέστε τα
υπόλοιπα υλικά και σιγοβράστε ακάλυπτα για 30 λεπτά.

Κοτόπουλο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220C.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου.
Με ένα σφυρί κρέατος χτυπάμε το χοντρό μέρος του στήθους κοτόπουλου για να πλατύνει (αυτό κάνει και το κοτόπουλο πιο τρυφερό).
Βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και αφαιρούμε το περιττό αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στρώστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Ανακατέψτε την φρυγανια, το τυρί παρμεζάνα και τη σκόνη σκόρδου μαζί σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς για να καλυφθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε έτοιμο δίσκο και από πάνω ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και πασπαλίζουμε με καρύκευμα
και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι απο το Lolly’s Kitchen

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Πάστα ταψιού
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι Κοτόπουλο…πιο μελωμένο δε γίνεται