Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα βούτυρο γάλακτος λιωμένο, για το άλειμμα
Για την κρέμα:
4 κούπες γάλα φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες σε σκόνη
Φλούδα από μισό λεμόνι (προσεκτικά μόνο το κίτρινο μέρος)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 κούπες νερό
1 φλούδα από λεμόνι (προσεκτικά μόνο το κίτρινο μέρος)
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού φρέσκο
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το σιρόπι για 4-5 λεπτά.σποσυρουμε προσθέτουμε το χυμό ανακατεύουμε…φτιάχνουμε την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα στη φωτιά το γάλα τη ζάχαρη τις βανιλιες την φλούδα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε.μολις ζεσταθεί καλά πριν βράσει δείχνουμε το σιμιγδάλι σαν βροχή.Ανακατευουμε μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε από τη φωτιά την κρέμα και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατευουμε αφήνουμε 5_10 λεπτά να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τα αυγά,ανακατευουμε γρήγορα.Βγαζουμε τη φλούδα λεμονιού,βουτυρωνω ταψί βάζω τα μισά φύλλα βουτυρομενα,απλωνω την κρέμα από πάνω.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα που τα περνάμε με βούτυρο ένα ένα, εαν προεξέχουν τα γυρνάμε προς τα μέσα.. Χαράζουμε εάν έχει περισσέψει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.ραντιζω με λίγο νερό….. ψήνω στους 180 β.για 45 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.Βαζουμε το σιρόπι κρύο σε ζεστό γλυκό.αφηνουμε 2 ώρες να παρουσιαστεί
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη